Acasă Actualitate Țeapă on-line în numele unui jurnalist: printr-un email trimis în numele său...

Țeapă on-line în numele unui jurnalist: printr-un email trimis în numele său se cer bani

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul arădean Vasile Sărăndan s-a trezit eroul unei manevre on-line cel puțin dubioase. Mai multe persoane au primit astăzi emailuri, în numele său și transmise de pe adresa sa personală de e-mail prin care se solicitau bani. Mecanismul folosit de cei care i-au spart contul de e-mail este cel clasic: semnatarul ar fi făcut o călătorie în Regatul Unit și ar fi rămas fără… poșeta în care se aflau acte, bani, carduri. Inimile miloase care primesc mailul sunt rugate să îl contacteze pentru că ar avea nevoie de 2650 lire pentru a ajunge în țară.

Vasile Sărăndan a declarat că nu are nimic în comun cu mailurile respective care au ajuns inclusiv pe adresa jurnaliștilor acreditați la ISU Arad. „Mi-am schimbat deja parola la email. Am depus și o reclamație la Poliție, nu cumva să fie cineva care să plătească bani în urma acestor mailuri cu care nu am nici o legătură”, a declarat Vasile Sărăndan.

Redăm mai jos textul emailului transmis în numele jurnalistului arădean:

„Sper ca a ajuns la tine la timp. Am facut o excursie la Regatul Unit si poseta mea a fost furata cu pasaportul meu international si cu cartile mele de credit inauntru. Ambasada incearca sa ma ajute lasandu-ma sa imi iau bilet de avion fara pasaport doar atat am de platit biletul de avion si taxele de hotel. Spre dezamagirea mea nu imi pot accesa banii fata cartile de credit banca are nevoie de mai mult timp pentru a imi trimite un card nou. In aceasta neplacuta situatie am nevoie de un rapid imprumut care v-a fi inapoiat imediat ce ma intorc. am nevoie de aproape 2650 de lire ca sa imi acopar cheltuielile. Am nevoie urgenta sa prind urmatorul zbor.  Este mult mai bine pentru mine. imi pare rau pentru toate neplacerile. Multumesc frumos Pot sa iti trimit detaliile Cum sa fac? 

Astept un raspuns.Salutari,Vasile”

Comentarii

comentarii