Acasă Cultura Teatru la bibliotecă: Buzunarul cu pâine – joi, la BCU a UV...

Teatru la bibliotecă: Buzunarul cu pâine – joi, la BCU a UV Timișoara. Intrarea liberă

597
DISTRIBUIȚI

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara pregătește încă un spectacol-lectură din seria proiectelor educaționale Teatru la bibliotecă, prin care textele montate pe scenă sunt preluate și interpretate de elevi și studenți în spații neteatrale.

Spectacolul-lectură „Buzunarul cu pâine” va fi în limba română și va avea loc joi, 14 martie 2019, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare a UV Timișoara (Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A).

Vesna Roșca, PR Teatrul Maghiar Timișoara, a explicat că textul îi aparține celui mai important dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, și vorbește despre întâlnirile „cu hazardul”. Premiera la Teatrul Maghiar a avut loc în 29 aprilie 2018, fiind un spectacol în limba maghiară, interpretat în Sala Studio de Kiss Attila și Molnos András Csaba. Un cadru cu o fântână, doi oameni și un câine. „Nu mârâie, nu clepfăie, nu nimic.” Dar, „cine nu clepfăie e mort”.

Spectacolul-lectură este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” și Serviciul de Probațiune Timiș (Direcția Națională de Probațiune).

Distribuția: studenții Cristian Ciocîrlie și George Mădălin Tudor. Regia îi aparține lui Victor Dragoș, iar coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean.

Intrarea este liberă.

 

Comentarii

comentarii