Acasă Actualitate Teatru, sport, creativitate și nostalgie, oferite de evenimentele din acest weekend, la...

Teatru, sport, creativitate și nostalgie, oferite de evenimentele din acest weekend, la Iulius Town Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sănătatea este cel mai dorit lucru pentru cei apropiați, iar în acest weekend, timișorenii au posibilitatea să învețe cum să acorde primul ajutor, la Iulius Town. Despre sănătate prin mișcare, dar și distracție, este și competiția de baschet masculin pentru care terenurile sportive se vor instala în parcul ansamblului mixt. „Cei trei purceluși” le vor povesti copiilor aventurile lor, care vor avea și prilejul de a-și exersa creativitatea prin ateliere de modelaj în lut. Pentru nostalgicii de toate vârstele, tot în acest weekend, vor fi expuse piese de colecție și mărturii din timpuri de demult.

Colecții de numismatică și filatelie, obiecte cu patina timpului, piese de artă, mobilier cu povești din trecut, bijuterii al căror farmec a sporit odată cu trecerea timpului își vor găsi privirile admirative ale iubitorilor de antichități în acest weekend, în zona Expo de la etajul 1 al Iulius Mall. Expozanți cu drag de frumos își vor prezenta „comorile”, cu tot cu poveștile frumoase care le definesc, de vineri până duminică inclusiv, în perioada 26 – 28 august 2022.

Știați că 8 din 10 români nu ştiu să acorde primul ajutor? Sâmbătă, 27 august, cei interesaţi să afle noţiuni teoretice, dar mai ales practice despre cum pot salva o viaţă, sunt aşteptaţi în Iulius Gardens. Cursurile gratuite sunt oferite de compania MENSAVE, fiind susţinute de experţi medicali din echipajele de prim ajutor. Evenimentul include două sesiuni, între orele 11.00 – 14.00, respectiv 16.00 – 19.00, în care participanţii vor învăţa despre poziţia laterală de siguranţă, cum se face resuscitarea/CPR sau manevra Heimlich pentru adulţi şi copii. Înscrieri se pot face accesând link-ul: https://forms.gle/7p65wCM18Qw8wPYr8.

Două zile cu dribling, pase și aruncări la coș ne așteaptă în Iulius Gardens, acolo unde sunt instalate terenurile de baschet pentru competiția 3X3 Iulius Town ChallengeSâmbătă și duminică, pe 27 și 28 august, echipe formate din 3 jucători şi o rezervă se vor întrece într-o competiție spectaculoasă, organizată în parteneriat cu Asociaţia Dunk Tm şi baschetpebega.ro, cu premii în valoare de 7.500 de lei, oferite de Iulius Town Timișoara. Concursul se desfăşoară sub egida Federației Internaționale de Baschet, la masculin, pe trei categorii de vârstă: OPEN – 18 – 45 ani, U12 și U14. Pe lângă meciurile din competiție, se vor desfășura și concursuri individuale de aruncări de 3 puncte, aruncări libere şi slam-dunk.

Duminică, copiii se pot bucura de ultimele zile de vacanță, prin teatru, dans și ateliere de creație. De la ora 11.00, în Iulius Gardens, au prilejul să facă cunoștință cu „Cei trei purceluși”, care le vor povesti întâmplările prin care au trecut și ce au învățat din aventurile lor. După teatru, dansul va fi cuvântul cheie. Discoteca copiilor, în compania dansatorilor de la școala de balet Beautiful Dance by Daniela, va fi prilej de consumat energia și de făcut prieteni noi.

Pentru micuții care își doresc să-și exprime creativitatea și talentul, de la ora 17.00, la demisolul Iulius Mall (piațeta Splend`or) se va desfășura atelierul de modelaj în lut. Parola de acces este „imaginație”, iar specialiștii îi vor învăța cum să creeze propriile fragmente de povești.

 

Comentarii

comentarii