Acasă Cultura Teatrul Maghiar Timișoara pregătește primul spectacol în aer liber la fostul cinematograf...

Teatrul Maghiar Timișoara pregătește primul spectacol în aer liber la fostul cinematograf Arta

1849
DISTRIBUIȚI

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara pregătește pentru data de 10 iunie, la ora 18:00, primul eveniment în aer liber, care va avea loc în curtea interioară a fostului cinematograf Arta (strada Iancu Văcărescu nr.18, cu acces de pe Intrarea Lungă).

Concertul formației Shake Kvarttet (formată din actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila și Molnos András Csaba) – „Húzd rá!/ Zi-i!” – va conține melodii din tradiția muzicală maghiară.

Vesna Roșca a explicat că, în perioada următoare, Teatrul Maghiar Timișoara își propune să adapteze câteva spectacole din repertoriu pentru condițiile tehnice limitate existente acum în curtea fostului cinematograf.

Reamintim că, în urmă cu doi ani, clădirea și grădina de vară a fostului cinematograf Arta au fost cedate de către Primăria Timișoara spre administrare Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Starea precară a fostului cinematograf cere lucrări de reabilitare îndelungate, care au fost demarate împreună cu Asociația Proteszt, cu sprijin financiar din partea Fundației Bethlen Gábor din Ungaria.

Cu anumite ajustări, spațiul poate fi utilizat peste vară pentru evenimente în aer liber, în funcție și de reacția publicului care va veni în 10 iunie.

Înainte de concert, de la 17:00, ziariștii prezenți la fața locului vor avea ocazia de a afla detalii despre planul de reabilitare a fostului cinematograf de la instituțiile implicate în proiect.

În caz de condiții meteo nefavorabile, spectacolul se va amâna, iar biletele vor rămâne valabile.

Accesul în spațiul de spectacol se va face din capătul străzii Intrarea Lungă după termoscanare, respectându-se normele de securitate și igienă stabilite pentru evenimentele în aer liber pe durata stării de alertă.

Teatrul va oferi gratuit măști de protecție celor prezenți, purtarea măștilor fiind obligatorie pe durata evenimentului. Pentru alte informații și rezervări vă puteți adresa la ticket@tm-t.ro, 0752111803.

Comentarii

comentarii