Acasă Actualitate Ştefan Gogoşanu, Cartel Alfa Timiş: „O gaşcă de afacerişti conduce România”

Ştefan Gogoşanu, Cartel Alfa Timiş: „O gaşcă de afacerişti conduce România”

DISTRIBUIȚI

FOTO

Miercuri, 18 ianuarie, în a şasea zi de proteste, Confederaţia Sindicală „Cartel Alfa” Timiş s-a alăturat protestatarilor, în Piaţa Victoriei din Timişoara. Ştefan Gogoşanu, preşedintele confederaţiei, a spus la microfonul din piaţă că a cerut membrilor de sindicat să adere la mişcarea revendicativă a timişorenilor.

El a mai atras atenţia că în România există o dictatură condusă de preşedintele Băsescu şi că libertatea este numai de formă.

 

„Toţi politicienii sunt responsabili de situaţia dramatică în care a ajuns ţara. Nu le mai este frică de nimic. Nu-i mai vrem! Îşi cumpără maşini şi călătoresc, cheltuiesc banul public, iar în schimb cer poporului să facă sacrificii. O gaşcă de afacerişti conduce România. Băsescu şi-a trimis copilul în Parlamentul European, pe banii românilor. Să-i fie ruşine!”, a declarat Gogoşanu.

Şi Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, cu sediul în Timişoara, a aderat, joi, 18 ianuarie, la protestul timişorenilor. „Noi i-am susţinut încă din luna noiembrie 2011 pe revoluţionari, de când au început manifestările. Acum, OADOR îşi exprimă iarăşi adeziunea faţă de revendicările timişorenilor prezenţi zilnic în Piaţa Victoriei. Cerem demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc şi alegeri anticipate. Oamenii nu mai rezistă. Le-a ajuns cuţitul la os. Sunt disperaţi, nu mai au ce mânca, iar când merg la spital li se cere coplată. De unde? Salariaţilor li s-au diminuat salariile, preţurile cresc, subvenţia la căldură este tăiată, mor de frig şi de foame în case, la fel ca înainte de 1989, în timp ce clasa politică îşi face de cap şi îi sfidează pe cetăţeni. Aşa nu se mai poate!”, a spus Teodor Raţiu, comisar şef OADOR.

Revoluţionarii au cerut prelungirea termenului de protest, între orele 16.00 și 21.00, iar Primăria Timişoara a fost de acord.

Comentarii

comentarii