Acasă Economic Tehnologia care revoluţionează construcţia zidurilor ecologice, prezentată la Timişoara

Tehnologia care revoluţionează construcţia zidurilor ecologice, prezentată la Timişoara

689
DISTRIBUIȚI

atalus timisoara

Inginerul arhitect francez Andre Pieyre din Lion a găsit o soluţie inginerească care schimbă atitudinea faţă de pereţii din beton şi revoluţionează tehnologia construcţiilor zidurilor ecologice pentru crearea spaţiilor verzi în Timişoara şi în România.

Astfel, Pieyre reuşeşte ingenios să îmbine soluţionarea problemelor tehnice cu ecologizarea.

Joi, 3 iulie, de la ora 11.00, tehnologia Atalus a fost prezentată la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Moldova, Consiliului Judeţean Timiş şi firmei Basavest SRL. Tehnologia se numeşte „ATALUS România – ziduri celulare înverzite din elemente de beton, consolidarea, refacerea, amenajarea şi ecologizarea taluzurilor şi terasamentelor pentru crearea spaţiilor verzi”.

Procedeul ATALUS este o tehnologie modernă care funcţionează cu mare succes în 11 ţări de pe trei continente. În 20 de ani au fost produşi peste 3 milioane de ataluşi. Andre Pieyre a obţinut, în 2004, medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii din Geneva pentru această invenţie personală.

„E o tehnologie pentru amenajarea povârnişurilor, taluzurilor, amenajarea terenurilor, crearea de perdele verzi sau refacerea denivelărilor. Sunt rezolvate atât problemele tehnice, cât şi partea de ecologizare. Aceşti pereţi de beton se pot vegetaliza, adică pe ei se pot sădi plante şi flori. Este o îmbinare a utilului cu frumosul şi cu protejarea mediului”, a declarat prof. dr. Silviu Sofronie, Consulul Onorific al Republicii Moldova, administratorul Basavest SRL, firma care a achiziţionat licenţa de producţie şi implementare a acestei tehnologii în România.

„Atalus înseamnă un mic prefabricat din beton care permite să construim ziduri mici vegetabilizate sau ziduri mari de infrastructură pentru construcţia autostrăzilor sau podurilor. Este un principiu de consolidarea masivelor, e o invenţie care a fost brevetată şi protejată. Săptămâna viitoare primele producţii Atalus vor intra pe piaţă”, a declarat inventatorul francez, Andre Pieyre, pentru ZIUA de Vest.

Comentarii

comentarii