Acasă Actualitate Tehnologia cu care este echipat noul tramvai din Timișoara i-a adus firmei...

Tehnologia cu care este echipat noul tramvai din Timișoara i-a adus firmei Bozankaya premiul de „Cea mai inovativă companie din Europa” în domeniu

630
DISTRIBUIȚI

  La finalul lunii octombrie, firma Bozankaya a primit premiul de „cea mai inovativă companie” la a șaptea ediție a Premiilor pentru Inovație ERCI (European Railway Clusters Initiative), cel mai important concurs din domeniul feroviar din Europa. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul SIFER Expo, desfășurat la Lille Grande Palais. Premiul lui Bozankaya a fost înmânat lui Emrah Dal, vicepreședintele al companiei.

Distincția a fost câștigată de echipa care a dezvoltat noile baterii ale tramvaielor Bozankaya, tehnologie de care beneficiază și tramvaiele rezervate Timișoarei. De curând, aceste tramvaie au doborât și un record mondial: se pot deplasa 70 de kilometri fără a fi legate la rețeaua catenară.

„Bozankaya a câștigat premiul de «Cea mai inovativă companie din Europa» pentru tramvaiul său pe baterii, produs 100% autohton (în Turcia – n.r.), care dispune de cea mai avansată tehnologie din lume, la Premiile pentru Inovație 2021, organizate de European Railway Clusters Initiative (ERCI), cea mai prestigioasă instituție în tehnologia de cale ferată, cu sediul în Berlin.

Acest tramvai electric de nouă generație, ecologic, proiectat și fabricat în unitățile de producție Bozankaya din Ankara Sincan, cu inginerie 100% autohtonă și tehnologie avansată, a atins un record mondial prin capacitatea sa de a parcurge 70 de km lungime fără a fi conectat la rețeaua catenară”, transmit reprezentanții Bozankaya.

Vă amintim că Timișoara va primi 21 de tramvaie produse de compania din Turcia, existând și posibilitatea creșterii acestui număr până la 40. Primul a sosit în Timișoara la finalul lui iunie și a trebuit să treacă prin zeci de teste pentru omologare. Testele au fost finalizate și, teoretic, mai este nevoie doar de avizul AFER pentru ca acesta să circule prin oraș. Acest tramvai are o lungime de 32 de metri, capacitatea totală de 295 de pasageri (66 pe scaune + 229 în picioare) și costul de 11,5 mil. lei cu TVA inclus, finanțare în proporție de 80% din fonduri europene.

Comentarii

comentarii