Acasă Actualitate Tehnologie de recuperare de ultimă generație pentru copiii cu dizabilități motorii din...

Tehnologie de recuperare de ultimă generație pentru copiii cu dizabilități motorii din Timișoara

559
DISTRIBUIȚI

Centrul Podul Lung din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a fost dotat cu tehnologie modernă care va completă serviciile de recuperare oferite copiilor cu dizabilități din Timișoara.

Tehnică de hidroterapie permite o tonifiere profundă fiind recomandată pentru afecțiuni neurologice, afecțiuni ale mușchilor și ale articulațiilor, îmbunătățirea circulației sangvine.

În funcție de temperatura apei, de presiunea jetului și de formă de aplicare, vană de hidromasaj cu dus subacval va fi folosită în terapia de recuperare motorie a copiilor cu dizabilități din cadrul Centrului Podul Lung – Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Recuperarea medicală și programele de kinetoterapie/gimnastică medicală sunt alcătuite individual, personalizate pentru fiecare copil în parte, iar în cadrul centrului sunt înscriși 75 copii cu dizabilități dintre care 58 necesită recuperare pentru deficiențe motorii. Aceste afecțiuni trebuie identificate și tratate la timp printr-un control medical de specialitate realizat de medicul de recuperare motorie care face și recomandările pentru diferitele terapii care se realizează în cadrul centrului: kinetoterapie, ergoterapie, psihomotricitate, electroterapie, masaj, termoterapie, hidroterapie( bazin cu apă și vană cu dus subacval) -a explicat Corina Eva.

 

 

Comentarii

comentarii