Acasă Actualitate Tehnologii Web aplicate, 2021. UVT a demarat înscrierile pentru noul program postuniversitar

Tehnologii Web aplicate, 2021. UVT a demarat înscrierile pentru noul program postuniversitar

DISTRIBUIȚI

Aprofundare și ghidare avansată în programare JavaScript si DOM, dar și pentru dezvoltarea modulară de aplicații web

Universitatea de Vest din Timișoara se înscrie în tendința de specializare a comunicării prin instrumente web și digitalizare, devenind trendsetter recunoscut pentru anumite componente ale procesului de învățământ și de cercetare care aprofundează specializarea pentru aplicații inovatoare.

După ce a lansat cu succes programele de Securitate cibernetică și de Antreprenoriat în Blockchain, Universitatea de Vest din Timișoara deschide, la începutul acestui an, un nou program postuniversitar cu un accentuat profil inovator, dedicat specializării avansate în programarea prin Tehnologii Web Aplicate.

Înscrierile pentru noul program postuniversitar ”Tehnologii Web Aplicate”, organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din UVT,  sunt deschise pe secțiunea online de înscrieri rezervată acestui program în perioada: 11.01.2021 – 08.02.2021, urmând ca testarea să se realizeze în perioada: 09.02.2021 – 10.02.2021, iar interviul să se susțină în perioada: 11.02.2021 – 12.02.2021.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, remarcă punctul forte al noului program postuniversitar:

„Sunt convins că viitorii noștri absolvenți, care urmează să se specializeze în programare avansată prin tehnologii web, în cadrul noului program postuniversitar lansat, se vor afla printre cei mai căutați profesioniști din zona de vest a țării.

Ei vor deveni, cu siguranță, dezvoltatori foarte prețuiți în noua lume digitalizată care se naște, într-o economie în care specialiștii programatori sunt poate printre cei mai valoroși producători de plusvaloare pentru marile concerne, dar și pentru firmele românești, în realitatea economică a prezentului și viitorului. Locul viitorilor arhitecți software este în centrul competițiilor viitorului ”.

Componentele aplicative propuse cursanților prin acest nou program postuniversitar cuprind elemente de programare Javascript, managementul dependințelor cu Node.js si npm, utilizarea Chrome DevTools pentru depanarea aplicațiilor web, sisteme de versionare Git și Github, gestionarea tipurilor de date, valori și referințe, funcții și clase, module ES6, manipulare DOM, introducere în ecosistemul React și sintaxa JSX, dar și alte aplicații și sisteme web corelate acestora.

Lectorii programului dețin experiență în programarea aplicativă și sunt recunoscuți în sectoarele IT & SoftDeveloping, provenind din cele mai puternice echipe de dezvoltare ale companiilor din regiunea noastră.

Mentorii care vor susține programul sunt:

Șerban Cristea, mentor în Dezvoltare Web JavaScript/React / Arhitect software la Seltronix Software;

Flavian Ștef, mentor în Instrumente și Tehnologii de Programare Web / Arhitect software la Saguaro Technology;

Director de program, din partea Facultății de Matematică şi Informatică, este dr. Stelian Mihalaș, lector în cadrul Facultății de Matematică şi Informatică  a UVT, iar coordonatoarea responsabilă de programele postuniversitare, din cadrul Facultății de Matematică şi Informatică  a UVT, este dr. Alexandra Fortiș.

Cursul se adresează persoanelor care dețin o diploma de licență, cu un nivel minim de cunoștințe în domeniu (absolvenți de programe de licență, masteranzi, doctoranzi, programatori juniori sau începători în domeniul web, dar și persoanelor în proces de reconversie profesională). Programul “Tehnologii Web aplicate” se derulează online, pe parcursul a 14 săptămâni, într-o grupă de maxim 20 de cursanți, cu o durata de pregătire (în ore de activități didactice) pentru realizarea obiectivelor propuse de 84 ore, echivalentul unui număr de 8 credite de studii universitare transferabile (ECTS). Absolvirea programului de studii postuniversitare duce la dobândirea unui certificat de atestare a competențelor profesionale -a explicat rector Marilen Pirtea.

 

 

Comentarii

comentarii