Acasă Eveniment Telescaunul de pe Semenic, în vizorul unei firme străine

Telescaunul de pe Semenic, în vizorul unei firme străine

DISTRIBUIȚI

“Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri”, spune Marius Popovici
Marius Popovici a realizat un pliant de promovare al zonei montane din Banat. Un pliant pe care l-a prezentat şi-l va prezenta în continuare nemţilor şi austriecilor şi, bineînţeles, românilor, pentru a face zona mai “dotată” din punctul de vedere al cazării şi infrastructurii, pentru că natura a făcut multe minuni acolo şi din acest punct de vedere zona dispune de un peisaj de invidiat. Peisaj care trebui şi întreţinut şi promovat. Practic, Popovici vrea să atragă investitori care să pună la punct un telescaun pe Semenic, să realizeze cu ajutorul unor investitori, fie ei români sau din alte ţări, locuri de cazare mai multe şi la nivel european. În pliante e prezentată zona Văliugului, Semenic. Popovici s-a pus pe treabă, creând un pliant care să prezinte informaţii şi imagini din Semenic, Gărâna şi Văliug potenţialilor investitori. Este un pliant de promovare a zonei turistice montane Semenic- Gărâna-Văliug, în perspectiva atragerii de investitori români şi străini în modernizarea infrastructurii (telescaun, telecabină, hoteluri, restaurante).

“În Austria, un telescaun de 2 kilometri urcă în 4-8 minute”
“Pliantul de promovare al zonei Semenic l-am prezentat reprezentanţilor firmei Leitner din Tirolul de Sud, unul din cei mai mari producători de instalaţii de schi, de transport pe cablu, pentru evaluare şi pregătirea unei vizite în România. Telescaunul de la Văliug la Semenic, care ar avea circa 2,5 kilometri, ar permite un acces facil pe munte, pentru ca automobiliştii să nu fie nevoiţi să urce pe zăpadă şi gheaţă 16 kilometri. În Austria, un telescaun de 2 kilometri urcă în 4-8 minute, un telescaun de patru persoane. De la vechiul telescaun de o persoană, de la vechea parcare, este posibilă construcţia unei parcări pentru autoturisme şi autocare, fiind posibil un parteneriat public-privat, comuna Văliug având în proprietate drumul din Văliug până la staţia de plecare”, spune Marius Popovici.

“Delegaţia din Rosenheim va veni, probabil, în luna septembrie”
Marius Popovici este şi împuternicitul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş în relaţiile cu Austria şi Germania. Astfel, Popovici a avut, zilele trecute, mai multe întâlniri importante în judeţul partener Rosenheim – Germania – cu preşedintele consiliului judeţean, Joseph Neiderhell şi alţi primari din judeţ, convenind pentru acest an continuarea parteneriatului în domeniul unor proiecte de dotări, dar şi a unor delegaţii – vizite reciproce. “Delegaţia din Rosenheim va veni, probabil, în luna septembrie, având în componenţa sa consilieri judeţeni, primari şi funcţionari publici”, spune Marius Popovici.

Comentarii

comentarii