Acasă Actualitate Temperaturi de 30 de grade Celsius în ziua de Paşte

Temperaturi de 30 de grade Celsius în ziua de Paşte

979
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă temperaturi ridicate în acest weekend. O masă de aer tropical va aduce valori ridicate în termometre, mai ales duminică, 2 mai, în ziua de Paşte. Potrivit specialiştilor, ne putem aştepta la temperaturi chiar şi de 30 de grade Celsius.

Masa de aer tropical va afecta mai ales sudul şi estul Europei, în Italia, Grecia şi Turcia fiind așteptate valori de peste 35 de grade Celsius.

Valul de căldură va cuprinde şi România, astfel că meteorologii vin cu veşti bune pentru majoritatea zonelor ţării. Potrivit ANM, în ziua de Paşte pot fi atinse maxime de 30 de grade Celsius.

“În acest weekend, vremea va deveni caldã în toate regiunile. Valul de aer cald va urca mercurul din termometre pâna la valori 28-30 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici ploile, mai ales în nordul, centrul și nord-estul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta, dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; pe arii restrânse ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Luni, însă, vremea se mai răceşte, iar ploile îşi vor face apariţia în cea mai mare parte a țării.

Comentarii

comentarii