Acasă Economic Tendinţe şi oferte turistice pentru minivacanţa de 1 mai

Tendinţe şi oferte turistice pentru minivacanţa de 1 mai

412
DISTRIBUIȚI

Deşi sărbătorile pascale au trecut de puţină vreme, în nici două săptămâni vom avea parte de o nouă minivacanţă prilejuită de sărbătorirea zile internaţionale a muncii pe data de 1 mai. Dacă Pastele este o sărbătoare pe care majoritatea timişorenilor doresc să o petreacă în familie, ziua de 1 mai pare să fie pentru multă lume un prilej important de evadare din oraş. 

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de relaxare a timişorenilor, agenţiile de turism din zonă propun o multitudine de pachete turistice pe toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Tendinţele turistice specifice perioade sunt extrem de bine definite, majoritatea persoanelor care se adresează agenţiilor de turism dorind minivacanţe în ţară. Acest lucru se datorează perioadei destul de scurte dar şi faptului că bugetul pe care timişorenii doresc să-l aloce pentru ziua de 1 mai este mai redus, ei preferând să cheltuiască ceva mai mult pentru concediul din vară.

‘"Cererile timişorenilor se referă, în mare parte, la pachetele turistice cu destinaţii interne, optând pentru locuri în care se poate ajunge destul de repede. Nimeni nu îşi doreşte să petreacă pe drum aproape 2 zile în contextul în care durata minivacanţei este de 4 zile. Pe de altă parte, ieşirile de 1 mai sunt făcute cu buget restrâns, clienţii preferând să păstreze mai multe resurse pentru concediul din perioada verii", a declarat Gabriela Petcana, directorul general al agenţiei de turism Ultramarin şi vicepreşedinte ANAT.
 
3 nopți la Băile Felix de la 178 de lei
 
În ceea ce priveşte destinaţiile interne foarte mulţi timişoreni optează pentru Băile Felix. Ofertele hotelierilor din zonă sunt destul de avantajoase, iar în ultimii ani staţiunea şi-a redobândit tot mai mult splendoarea de odinioară. Spre exemplu, un pachet ce include trei nopţi cazare la hotel, cina de 1 mai şi acces gratuit la piscină poate costa şi doar 178 de lei de persoană. Preţul poate creşte în funcţie de hotelul ales. O altă destinaţie atractivă pentru timişoreni este Băile Tuşnad. În această staţiune un pachet turistic ce include 3 nopţi cazare şi intrare gratuită la o piscină cu apă minerală poate fi achiziţionat începând de la preţul de 187 de lei. Fără îndoială, începând cu minivacanţa de 1 mai, litoralul începe să fie un punct de interes. Pentru 1 mai aproape toate hotelurile din principalele staţiuni îşi vor deschide porţile. Dintre toate, oferte extrem de atractive pot fi găsite în staţiunile Eforie Nord şi Saturn, unde pachetele turistice de 1 mai au preţuri ce pornesc de la 195 de lei. Cererile timişorenilor doritori de o evadare nu ocolesc, însă, nici destinaţiile externe. "Pentru cei ce doresc să petreacă minivacanţa de 1 mai în afara ţării, avem câteva oferte foarte bune pentru destinaţii precum Praga, cu preţuri începând de la 165 de euro. Celor ce doresc un sejur mai lung le propunem o vacanţă de 6 zile la Londra. Cei care preferă litoralul bulgăresc vor găsi oferte foarte bune în staţiuni precum Albena, Balcik şi Nisipurile de Aur" mai menţionează Gabriela Petcana.
 
Siguranţa unei călătorii reuşite trebuie să fie o prioritate absolută
 
Foarte important este, însă, ca cei ce sunt în căutare de oferte cât mai avantajoase pentru minivacanţa de 1 mai să fie foarte atenţi la pachetele pe care le achiziţionează, dacă ele corespund cu preţurile reale şi la seriozitatea furnizorilor unor astfel de pachete. Siguranţa unei călătorii reuşite trebuie să fie o prioritate absolută, atât pentru furnizorii de servicii turistice cât şi pentru turişti: "In ceea ce priveşte agenţia de turism Ultramarin, vă pot spune că efortul nostru se direcţionează constant către garantarea serviciilor pe care le oferim, astfel încât cei ce ne trec pragul să fie convinşi de siguranţa pe care o putem oferi. Dincolo de faptul că suntem membri IATA si ANAT, suntem una dintre puţinele agenţii de turism certificate ISO 9001:2008. Mai mult, am fost să verificăm personal condiţiile de cazare din unităţile hoteliere pentru care oferim pachete turistice din postura de tour operator, precum şi serviciile opţionale pe care acestea le propun" încheie Gabriela Petcana.

Comentarii

comentarii