Acasă alegeri locale 2012 Teodor Matiş – o variantă înţeleaptă pentru Sânmihaiu Român

Teodor Matiş – o variantă înţeleaptă pentru Sânmihaiu Român

683
DISTRIBUIȚI

A fost consilier local, apoi viceprimar, iar acum vrea să ajungă primar, pentru a-i ajuta pe locuitorii din Utvin, Sânmihaiu Român şi Sânmihaiu German. Teodor Matiş, pentru că despre el este vorba, spune că vrea să ajungă primar pentru a face ordine în Sânmihaiu Român şi în cele două sate aparţinătoare.

O familie de oameni muncitori

 

Familia lui Matiş a venit din Ardeal în Utvin, pe când Teodor avea doar doi ani. Familia Matiş era una numeroasă, cu nu mai puţin de 16 membri. Cu toate că viaţa lor nu a fost una uşoară, Matiş nu se plânge şi îşi aminteşte cu drag de tatăl lui, care era zidarul satului. „De la tatăl meu am învăţat că pentru a reuşi în viaţă trebuie să fii muncitor, cinstit şi onest. Eu, împreună cu cei 13 fraţi ai mei ne-am ghidat după sfaturile tatălui meu. În prezent, toată familia mea este realizată, dar nu prin furtişaguri, ci prin muncă cinstită”, spune Teodor Matiş.

Investiţii în Utvin

Teodor Matiş este mândru că şase dintre fraţii lui, care lucrează în Statele Unite ale Americii, investesc bani în Utvin, localitate în care au copilărit. „Sunt mândru că fraţii mei nu au uitat de unde au plecat şi şi-au amintit de locurile natale. Mai exact, aceştia au trimis bani în ţară, bani cu care am achiziţionat două secţii de producţie şi am angajat 15 oameni de la noi din sat”, mai spune Matiş.

Drumuri şi gaz – prioritatea numărul 1

Fostul viceprimar din Sânmihaiu Român spune că în secolul vitezei oamenii trebuie să ducă o viaţă decentă, adică să aibă gaz în casă şi drumuri asfaltate,  pe care să poată circula. Vreau ca localităţile noastre să arate ca cele de la Giroc, Dumbrăviţa şi Dudeştii Noi, acolo unde primarii au reuşit să facă minuni. La noi în localitate nu există drumuri lăturalnice asfaltate, iar în cele trei localităţi mai sus-amintite există o televiziune, săli de sport şi proiecte de aqualand. În câţiva ani, astfel de investiţii trebuie să se regăsească şi la noi în comună. Mai întâi, însă, trebuie să asfaltăm drumurile pe care le avem şi să introducem gazul în cele trei localităţi. Nu este posibil ca în secolul XXI să nu existe gaz într-un sat aflat la doar 2 kilometri de Timişoara”, spune Matiş.

„Pentru a atrage bani europeni avem nevoie de un PUG”

Teodor Matiş, cel mai probabil, viitorul primar din Sânmihaiu Român, vrea urgent şi întocmirea unui PUG, care automat ar putea atrage fonduri europene. „Încă din anul 2007, am fost un promotor al dezvoltării şi al atragerii de fonduri europene. Însă, fără un PUG nu poţi atrage bani europeni. Fără PUG nu există nici dezvoltare, dar se pare că actualul primar nu înţelege acest lucru”, susţine Teodor Matiş. Spre exemplu, la Dumbrăviţa, angajaţii acestei primării au reuşit să atragă fonduri de zeci de mii de euro pentru înfiinţarea unui post TV româno-maghiar, care a început să emită în urmă cu câteva luni. La Sânmihaiu Român, cei care sunt plătiţi să atragă fonduri europene dorm la locul de muncă. Până în prezent, aceştia au reuşit să atragă doar 10.000 de euro din banii comunităţii europene. Mai multe articole despre realizările şi planurile fostului viceprimar din Sânmihaiu Român puteţi afla în ediţile viitoare ale ziarului ZIUA de Vest.

 

Comentarii

comentarii