Acasă Eveniment Teodora Ciunta, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

Teodora Ciunta, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

Teodora Ciunta, fostă angajată din Primăria Arad, care a demisionat în 2019, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru cinci fapte de trafic de influenţă. Ea ar fi pretins şi primit bani de la mai multe persoane, susţinând că are influenţă asupra unor membri din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate pentru comiterea a cinci infracţiuni de trafic de influenţă, din care trei în formă continuată.

”În perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar”, arată DNA în rechizitoriu.

În schimbul banilor, femeia susţinea că va determina persoanele pe care le cunoaşte să faciliteze:

– angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti,

– angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac ori în cadrul formaţiunii de poliţie de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional Traian Vuia Timişoara;

– obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

”În contextul menţionat mai sus, la data de 06 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, au mai transmis procurorii.

În 7 februarie 2022, Teodora Ciunta, care a fost angajată a Primăriei Arad până în 2019 când a demisionat, a fost reţinută.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

Teodora (Dora pentru prieteni) Ciunta a studiat Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice la Facultatea de Inginerie, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad și a fost consilier la Biroul Relații Externe din cadrul Primăriei Arad până în anul 2019.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă în 2019, Dora Ciunta avea un salariu anual de 23942 lei, respectiv doar o proprietate în Curtici, de 340 mp construiți, pe care a dobândit-o ca „donație”. 

Comentarii

comentarii