Acasă Actualitate Teologia din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe podiumul laureaţilor la...

Teologia din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe podiumul laureaţilor la Gala Premiilor UVT 2022

DISTRIBUIȚI

Gala Premiilor UVT reprezintă un moment de celebrare a excelenței, prin care întreaga comunitate academică îşi arată aprecierea față de unii dintre cei mai valoroși membri ai ei, recunoscând şi răsplătind eforturile depuse de-a lungul anului universitar.

Vineri, 25 noiembrie 2022, s-a desfăşurat, în sala Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, ediția a VIII-a a Galei Premiilor Universității de Vest din Timișoara.

Prin această manifestare de prestigiu, Universitatea de Vest din Timișoara recunoaște excelenţa prin acordarea de premii persoanelor și instituţiilor care în anul precedent au contribuit în mod esenţial la dezvoltarea comunităţii academice și la realizarea misiunii Universităţii de Vest din Timişoara.

Premiile reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. Se acordă: șase premii, în domeniile știinţelor, artelor și sportului; două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest din Timișoara și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internaţional. Aceste premii poartă numele unor personalităţi care au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării. Astfel, acordarea lor este o dublă recunoaștere a meritelor – ale celor care dau numele premiilor, pe de o parte, și ale celor cărora li se decernează, pe de alta.

Acestea sunt: Premiul „Mircea Zăgănescu” pentru Științele Naturii; Premiul „Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică; Premiul „Gabriela Colțescu” pentru Științele Sociale și Politice; Premiul „Dumitru Mareș” pentru Drept și Științe Economice; Premiul „Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste; Premiul „Nicolae Boboc” pentru Arte și Sport; Premiul „Studentul Anului”; Premiul „Ioan Curea” pentru Activitatea desfășurată în UVT; Premiul „Sever Bocu” pentru Implicare Civică și Socială; Premiul „Alumnus”.Pentru Premiul „Eugen Todoran” – Științe Umaniste, comisia de evaluare a analizat dosarele a trei cadre didactice, din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie: Prof. Univ. Dr. Cristina Chevereșan; Conf. Univ. Dr. Adina Chirilă și Pr. Lect Univ Dr. Alin Cristian Scridon.

În urma deliberărilor, Premiul „Eugen Todoran” din acest an fost decernat Pr. Lect. Univ. Dr. Alin Cristian Scridon.În cuvântul rostit în fața comunității academice timișorene, Pr. Lect. Univ. Dr. Alin Cristian Scridon a amintit: „Înțeleg că sunt primul preot care calcă pe această scenă, în această calitate. Cum ar putea, oare, ca această imagine să nu mă cinstească? Dar, mai cu seamă, cred că ea cinstește Biserica pe care eu o reprezint. Prin acest premiu, Universitatea de Vest din Timişoara recunoaște activitatea științifică de până acum, dar îmi oferă și o încurajare pentru o cercetare viitoare mai bogată. Cercetarea științifică, pe acest culoar Teologic, este prezentă în Universitatea de Vest din Timișoara.”

Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara, ediţia a VIII-a 2022 a fost un moment de sărbătoare pentru toţi cei implicaţi în programele de studii de Teologie Ortodoxă, din cadrul Facultăţii  de Litere, Istorie şi Teologie. Acest eveniment arată fără echivoc faptul că activitatea noastră ştiinţifică, implicarea în efortul de fiecare zi în cele ce ţin de bunul mers al lucrurilor şi asumarea unei vieţi duhovniceşti în slujba lui Dumnezeu şi a oamenilor sunt recunoscute şi apreciate în comunitatea academica timişoreana, din care Teologia este parte integrantă. Ne bucurăm că Pr. Lect. Univ. Dr. Alin Cristian Scridon s-a numărat printre laureații din acest an! Îl felicităm cu recunoştinţă şi cu nădejdea ca izbânda aceasta să fie tuturor ca un impuls de a merge înainte – este mesajul catedrei de teologie a UVT.

 

Comentarii

comentarii