Acasă Administraţie Terenul ”liber de sarcini” pe care vrea primarul Robu să construiască o...

Terenul ”liber de sarcini” pe care vrea primarul Robu să construiască o sală polivalentă este ”însărcinat”. Cu o firmă privată

2475
DISTRIBUIȚI

Vorbe dure în şedinţa de CL Timișoara de vineri, la proiectul introdus suplimentar pe ordinea de zi privind terenul pe care se primarul Nicolae Robu vrea să se construiască o sală polivalentă de 16.000 de locuri.

„Boicot”, „război”, „vreţi război, veţi avea război”, din partea primarului Nicolae Robu la adresa social-democraţilor care „întotdeauna se opun” proiectelor bune pentru cetăţeni, care vin de la primar, iar de partea cealaltă, PSD-istul Dan Idolu i-a atras atenţia edilului că nu este ok ca astfel de proiecte importante să fie introduse suplimentar pe ordinea de zi sau să îi tot acuze de boicot şi rea-credinţă atunci când nu votează proiecte asupra cărora nu au avut timp să se documenteze.

De fapt, vineri s-a votat pentru constituirea/împuternicirea unei comisii a municipalităţii care să negocieze cu Electrometal asupra demolării unor construcţii aflate pe terenul pe care ar urma să se clădească polivalentă.

„Având în vedere expunerea de motive a primarului și proiectul de hotărâre privind împuternicirea Comisiei de negociere cu terții a Consiliului Local Timișoara în vederea achiziționării construcțiilor proprietatea S.C. Electrometal S.A., prin care se propune împuternicirea Comisiei de negociere cu terții să negocieze cu Electrometal contravaloarea achiziționării construcțiilor proprietatea acestora, care urmează a fi demolate în vederea eliberării terenului înscris în CF 406469 Timișoara, aflat în proprietatea Municipiului Timișoara – domeniul public. Precizăm că acest teren, în suprafață de 17.050 mp este situat în zona Stadionului Dan Păltinișanu și este propus pentru realizarea obiectivului de investiții «Construire Sală Polivalentă cu capacitatea de 16.000 de locuri, Municipiul Timișoara, județul Timiș»”, se arată în proiectul de hotărâre propus de Robu.

Social-democraţii au susţinut că nu ştiau că respectivul teren nu este lipsit de sarcini, iar primăria a informat Compania de Investiţii că terenul îi aparţine şi ar fi fără probleme.

Primarul Nicolae Robu susținea la fiecare discuție despre sala polivalentă că terenul pe care Primăria Timișoara poată să-l pună la dispoziția Companiei Naționale de Investiții este liber se sarcini. Mai mult, el îi acuza pe cei care se opun acestui proiect și îl vor derulat la Giroc că au interese pecuniare și chiar îi amenința cu plângeri penale. Acum se dovedește că terenul de care Robu ține cu dinții este legat pecuniar de o companie privată.

„Construcțiile aflate pe teren sunt în proprietatea SC Electrometal Timișoara și se află în paragină. Avantajele acestei locații răspund favorabil condițiilor cerute de CNI – SA, respectiv dispune de toate rețelele de utilități, dispune de căi de acces multiple, de jur-împrejur, toate cu patru benzi de circulație, dispune de mijloace de transport multiple, în toate direcțiile, dispune deja de un număr important de locuri de parcare, dar mai ales de posibilități multiple de realizare de mari parcări, este înconjurată de cartiere, în care trăiesc peste 100.000 de cetățeni – inclusiv de Complexul Studențesc cu peste 10.000 de studenți, iar aceia dintre acești cetățeni care participă la evenimentele sportive și culturale obișnuiesc, în mare parte a lor, să se deplaseze pe jos, putându-se vorbi chiar despre o tradiție în acest sens în Timișoara. În concluzie, apreciem că este oportună achiziționarea construcțiilor proprietatea SC Electrometal SA, în vederea eliberării terenului. Având în vedere prevederile legale și faptul că pentru a putea răspunde cerințelor CNI – SA privind punerea la dispoziție a parcelelor de terenuri necesare – liber de sarcini – pentru realizarea sălii polivalente, este necesară negocierea cu SC Electrometal SA pentru disponibilizarea construcțiilor de pe terenul menționat, pe care a funcționat în trecut baza sportivă de rugby, apreciem că proiectul de hotărâre îndeplinește condițiile pentru a fi supus dezbaterii și aprobării plenului consiliului local”, se arată în documentația înaintată aleșilor locali.

Terenul aparţine, într-adevăr, primăriei, numai că e dat cu drept de administrare către compania Electrometal (în apropierea stadionului Dan Pantinişanu), care are pe respectivul teren, de peste 17.000 de metri pătrați, mai multe clădiri. Pe scurt, comisia va trebui să negocieze cu Electrometal SA prețul acelor clădiri care trebuie să dispară. Rămâne de văzut ce va decide Electrometal în această situaţie.

În cele din urmă, după discuții aprinse, proiectul de hotărâre care permite primăriei să negocieze cumpărarea clădirilor de la Electrometal a fost votat în consiliului local.

Comentarii

comentarii