Acasă Actualitate Terenuri puţine şi nefolositoare mai sunt de dat în Timiş

Terenuri puţine şi nefolositoare mai sunt de dat în Timiş

DISTRIBUIȚI

Cei care nu vor putea primi terenul vor fi despăgubiţi
“Ultimele terenuri care se ofertează pentru cei care încă mai pot primi câte ceva, ajungând la fundul sacului, se dovedesc a fi nefolositoare”, spune subprefectul Zoltan Marossy

Terenurile din judeţul Timiş sunt pe terminate. Dintre cele care mai sunt disponibile, multe sunt inutilizabile pentru agricultură. Terenurile aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) sunt ultimele care se mai dau înapoi oamenilor. Multe, însă, nu sunt pe placul celor care au dreptul la a le primi. “Din fericire, suntem deja spre finalul acestei activităţi. Terenurile care au rămas în administrarea ADS sunt deja ultimele terenuri de stat care se dau înapoi celor care au avut terenuri cândva în Timiş. Nu este posibil ca toată lumea să primească înapoi ceea ce a avut. A fost posibil şi datorită vicisitudinii istorice ca în Timiş, acelaşi teren să poată fi luat de trei ori. Ultimele terenuri care se ofertează pentru cei care încă mai pot primi câte ceva, ajungând la fundul sacului, se dovedesc a fi nefolositoare. Din terenurile pe care le pot dânşii oferta, acestea nu pot fi utilizate pentru activitatea agricolă”, spune subprefectul Zoltan Marossy.

“Să nu dăm oamenilor ceva ce este nefolosibil”
Marossy a pus în discuţie necesitatea înfiinţării unei comisii mixte, care să declare aceste terenuri neproductive, dacă este cazul. Din câte spune Marossy, comuna Jamu Mare apare la ADS cu 1.300 de hectare. O mare parte din acest teren se află pe zonă colinară, spălată demult de vicisitudini şi o parte din teren e în Caraş-Severin. “Noi am plecat de la necesitatea ca în comisia de fond funciar să nu dăm oamenilor ceva ce este nefolosibil. Aceste terenuri nefolosibile ca teren agricol se predau către consiliile locale. Există de doi ani un proiect de împădurire. Această zonă se pretează la aşa ceva. Oamenii de acolo refuză în mod categoric şi repetat să primească acele terenuri. Vor primi în altă parte, din mica rezervă, sau vor ajunge în faza de despăgubire. Celor care nu vor putea primi terenul, li se vor întocmi dosare de despăgubire.”, spune subprefectul Zoltan Marossy.

Comentarii

comentarii