Acasă Administraţie Terenurile şcolare de sport să fie folosite de oricine, în timpul vacanţei,...

Terenurile şcolare de sport să fie folosite de oricine, în timpul vacanţei, vor USR-iştii

1062
DISTRIBUIȚI

Numai că s-au constatat distrugeri, când erau admişi şi ”alţii’

USR-iştii timişoreni solicită primăriei să le permită şi altor persoane decât elevi să folosească pe timpul vacanţei terenurile de sport din incintele şcolilor, pentru a practica mişcarea.

Ei se referă la o iniţiativă a primarului din 2015, care anunţa că: „Tinerii din mai multe cartiere au solicitat să poată avea acces la terenurile de sport din incinta unităţilor şcolare, de cele mai multe ori acestea fiind singurele existente în cartierul lor. Am decis ca începând din data de 1 iulie 2015, toate terenurile de sport ale unităţilor şcolare ale municipiului Timişoara să aibă acces liber pentru orice persoane doritoare să practice sportul după terminarea orelor şi până la lăsarea întunericului.”

USR-iştii regretă că după doi ani problema încă există şi că din diverse motive această decizie a rămas fără urmări.

”Nici până acum, în 2017, în nicio şcoala din municipiul Timişoara nu este permis, în afara activităţilor şcolare, accesul elevilor pe terenurile de sport.

Pe de altă parte, în diverse oraşe din ţară s-au emis Hotărâri de Consiliu Local care permit, în anumite condiţii, utilizarea curţii şcolii şi a terenurilor de sport de către elevi pe perioada vacanţelor şcolare, la sfârşit de săptămână sau chiar zilnic, după încheierea activităţilor şcolare. În trei sectoare ale municipiului Bucureşti, în oraşele Cluj, Sibiu, Buzău şi, mai aproape de noi, la Arad, Consiliile Locale au adoptat astfel de hotărâri.

Pentru că din păcate oraşul nostru nu beneficiază de terenuri de sport în cartiere, iar aceasta este o problema care afectează atât tinerii cât şi părinţii, Uniunea Salvaţi România, filiala Timişoara, propune Consiliului Local Timişoara să adopte o astfel de hotărâre”, spun Salvatorii României din Timişoara

Ceea ce încă nu a aflat USR Timişoara este faptul că terenurile de sport, plătite din banii contribuabililor, au fost aproape vandalizate de cei cărora li s-a permis accesul pe terenurile şcolare de sport în tipul vacanţelor, iar vecinii de vizavi (pentru că toate şcolile sunt situate în cartiere rezidenţiale cu mii de locuitori în preajmă) nu se puteau odihni până chiar şi după miezul nopţii.

Copiii, părinţii lor şi ”alţii” au la dispoziţie în Timişoara parcurile pentru relaxare, terenurile sportive de pe faleza Canalului Bega, dar şi 10 km de pistă de biciclete, cu Bega alături, unde pot face mişcare până la epuizare. După care, poate pun mâna şi pe o carte, dar nu de poker.

Comentarii

comentarii