Acasă Actualitate TermalUM, aquaparkul din Timișoara care poate fi comparat cu SPA-urile din Ungaria,...

TermalUM, aquaparkul din Timișoara care poate fi comparat cu SPA-urile din Ungaria, se deschide în februarie – foto

DISTRIBUIȚI

Deschiderea noului aquapark construit pe fostul stadion UMT a fost programat în week-end-ul 17-19 februarie, atunci când începe oficial și programul Capitalei Culturale Europene 2023.

Prompt Real Estate, compania deținută de omul de afaceri Mihai Olariu, care a construit aquaparkul, așteaptă de la primărie ultimele autorizații, documentele fiind trimise încă din luna decembrie.

Acum, la TermalUM se fac ultimele finisaje.

Modernul centru SPA și wellness din capitala Banatului este comparabil cu celebrele băi din Ungaria.

Va avea peste 1.700 metri pătrați de luciu de apă, cu diferite atracţii, cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, cu hidromasaj, jocuri cu apă, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii – 300 de metri pătraţi (cu topogane și jucării), iar bazinul de aterizare de pe cele patru topogane va avea 130 de metri pătraţi.

Bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi.

Toate bazinele vor fi încălzite. Se va putea folosi şi iarna bazinul exterior, apa având 36 de grade Celsius.

Proiectul a cuprins construcţia unui clădiri pentru recepţie (P+1E), un corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), un corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), o clădire administrativă şi pentru spaţii cu alte destinaţii (P+2E).

Lucrările au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări în valoare de peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Comentarii

comentarii