Acasă Actualitate Termen incredibil: Atacul lui Ostaficiuc la decizia de conflict de interese primită...

Termen incredibil: Atacul lui Ostaficiuc la decizia de conflict de interese primită de la ANI se judecă abia în 2013!

DISTRIBUIȚI

Nu se ştie cum se nimereşte, dar anumite termene de judecată sunt pur şi simplu incredibile, dacă te uiţi la întinderea lor în timp. Recent, într-o emisiune televizată, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc (liderul PDL Timiş), a dezvăluit termenul când se va judeca recursul pe care l-a făcut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care l-a găsit în conflict de interese.

A mai atacat o dată această decizie, la Curtea de Apel Timişoara, dar nu a avut câştig de cauză. Ei bine, următorul termen în care se va judeca acest recurs este 5 aprilie 2013! Mai precis, un an şi câteva zile. Un termen incredibil, răstimp în care vor trece şi alegerile locale, unde Ostaficiuc va candida pentru un nou mandat la cârma consiliului judeţean.

 

Numărul mare de dosare poate fi o explicaţie, care s-a dat şi în alte rânduri, dar nemulţumitoare, mai ales în această perioadă fierbinte a alegerilor. În cazul în care Ostaficiuc va fi găsit de instanţă în conflict de interese, acesta nu va mai putea candida la nici o funcţie publică timp de trei ani. Ei bine, vom afla acest lucru abia în 2013…

Şi prefectului i s-a dat un termen la fel de lung când a atacat referendumul

La fel a fost şi cu atacul prefectului de Timiş, Mircea Băcală, la referendum. Prefectul a atacat decizia Consiliului Judeţean Timiş prin care se stabilea ca referendumul să aibă loc în septembrie… anul trecut. Într-o primă fază, s-a dat un termen absolut şocant – 6 aprilie. Până la urmă s-a revenit asupra acestui termen şi s-a dat unul mai omenesc şi mai… logic – 27 ianuarie. Termenul s-a dat în ceea ce priveşte acţiunea în instanţă a prefectului împotriva acestei hotărâri de consiliu judeţean, privind organizarea referendumului referitor la desfiinţarea judeţului Timiş – proiect propus şi susţinut de USL (PNL şi PSD) şi PNŢCD. PDL-ul s-a abţinut la votul acestui proiect de hotărâre, dar acesta a trecut în luna iulie, fiind stabilit ca în septembrie să aibă loc referendumul. În luna când cetăţenii Timişului erau chemaţi la referendum, s-a dat termenul inimaginabil de judecare a acestei cauze – 6 aprilie 2012, schimbat cu un nou termen – în luna ianuarie. Până la urmă, prefectului i-a fost respinsă acţiunea în instanţă.

Atacă la a doua curte

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc (PDL), atacă la o a doua curte – de data aceasta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a constatat că acesta se află în conflict de interese în ceea ce priveşte funcţia pe care o ocupă. În luna mai 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat că a început o investigaţie în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc (PDL), după ce a constatat că acesta se află în conflict de interese. Ancheta ANI a vizat mai multe contracte ale firmei Ornella Design SRL, unde soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Lucia Valentina Ostaficiuc, deţine 50 la sută din acţiuni şi funcţia de administrator, iar Diana Ornella Andreescu, fiica lui Ostaficiuc, deţine 25 la sută din acţiuni.

Comentarii

comentarii