Acasă Actualitate Termene limită pentru depunerea cererilor la APIA

Termene limită pentru depunerea cererilor la APIA

DISTRIBUIȚI

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Timiş reaminteşte producătorilor agricoli crescători de animale din judeţul Timiş că a început campania de preluare a cererilor pentru plata sprijinului pe cap de animal la speciile de bovine, ovine şi caprine, iar termenul limită de depunere a cererilor este 31 mai. Pe adresele fermierilor existenţi în baza de date au fost transmise invitaţii, însă există posibilitatea ca, din diferite motive, unii să nu fii fost înştinţaţi.
Aceştia sunt invitaţi să se prezinte la centrul local APIA de care aparţin sau la centrul judeţean APIA, pentru depunerea cererilor.
În altă ordine de idei, APIA anunţă că fermierii care au depus cereri pentru schemele de sprijin pe suprafaţă şi ale căror culturi au fost calamitate, trebuie să anunţe, în scris, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la obţinerea actelor doveditoare, apariţia cazului de forţă majoră.
Fermierii ale căror culturi au fost calamitate trebuie să depună la centrele APIA o declaraţie-înştiinţare, precum şi actele doveditoare ale fenomenului invocat, obţinute conform Legii 381/2002. Pentru culturile calamitate din cauza unor fenomene naturale izolate (îngheţ, inundaţii, secetă, tornade etc.), fermierii trebuie să prezinte drept dovadă, alături de înştiinţare, copie după procesul-verbal de calamitate sau adeverinţă de la primăria pe raza căreia se află terenul.
În cazul în care fermierii nu înştiinţează APIA cu privire la apariţia unui caz de forţă majoră, respectiv culturi calamitate, riscă să piardă sprijinul financiar pe suprafaţă. (ZdV)

Comentarii

comentarii