Acasă Administraţie Termenul de finalizare a Centrului de Legume Fructe Tomnatic a fost decalat...

Termenul de finalizare a Centrului de Legume Fructe Tomnatic a fost decalat câteva luni, iar suma alocată ajustată

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a decalat, din cauza unor avize întârziate, termenul de finalizare a lucrărilor la viitorul  Centru de Legume Fructe Tomnatic. De asemenea, suma alocată a fost ajustată din cauza creșterii prețului la materialele de construcții.

Noutatea este că au venit mai multe materiale, iar acum se va putea lucra la închiderea perimetrală a halei de depozitare. De asemenea, șopronul, de 845 mp, este finalizat în proporție de peste 90%, a anunțat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a vizitat șantierul.

Întreg contractul, de proiectare, execuție, asistență tehnică din partea proiectantului, dotări, utilaje și echipamente se ridică la aproape 24 milioane lei (TVA inclus). Suma a fost ajustată, conform legii, în contextul creșterii prețurilor la materiale.

Termenul de finalizare este luna mai a anului viitor.

”A trebuit să-l decalăm pentru câteva luni, autorizația de construire fiind întârziată de obținerea avizelor necesare. Ne dorim încurajarea producătorilor autohtoni, cât și creșterea consumului de produse românești. Centrul de legume și fructe vine, în special, în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș etc. În funcție de rezultate, vom construi astfel de centre și în alte zone din Timiș”, a spus Proteasa.

 

Comentarii

comentarii