Acasă Actualitate Teroarea ”șobolanilor” aerului continuă pe strada Martir Ioan Stanciu nr. 5. O...

Teroarea ”șobolanilor” aerului continuă pe strada Martir Ioan Stanciu nr. 5. O nouă amendă pentru femeia încăpățânată să hrănească sutele de porumbei

DISTRIBUIȚI

O nouă plângere la Poliția Locală, o nouă amendă pentru femeia încăpățânată să hrănească sutele de porumbei care terorizează de câțiva ani o asociație de proprietari de pe strada Martir Ioan Stanciu nr. 5, de lângă secția 2 poliție Timișoara.

”Pentru locația menționată, a fost înregistrată la Poliția Locală o nouă sesizare cu privire la faptul că aceeași persoană hrănește sute de porumbei, producând disconfort locatarilor din zonă.

Motiv pentru care polițiștii locali au efectuat verificări, fiind aplicată în cursul zilei de joi o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor legale din articolul 21, alineat 1, din HCL 189/2020. Verificările continua, urmând a se lua măsurile legale în continuare, în funcție de cele constatate în teren. Sancțiunile pentru astfel de cazuri sunt între 100 si 200 lei”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Teroarea sutelor de ”șobolani” ai aerului stimulați de o cetățeancă hotărâtă să le oferă boabe cu găleata continuă zi de zi, asupra asociației de proprietari din Timișoara.

Membrii asociației de proprietari au sesizat și Direcția de Sănătate Publică Timiș și Direcția Sanitar Veterinară, în această situație extrem de gravă cu risc crescut față de sănătatea publică la Timișoara.

De fapt, situația greu de suportat se perpetuează de mai mulți ani, iar toate instituțiile statului abilitate se arată neputincioase, pentru a pune capăt acestei terori asupra familiilor întregului condominiu.

Ea le oferă boabe zilnic îi pasă mai mult de aceste păsări, care pot să își găsească singure hrana, deși este interzisă printr-o hotărâre a Consiliului Local Timișoara hrănirea păsărilor pe domeniul public din oraș.

Se pare că acestei doamne nu îi pasă că pune în pericol sănătatea și liniștea semenilor ei, a vecinilor, cu care locuiește zi de zi, an de an. Porumbeii sunt purtători de viruși foarte periculoși pentru om, mai ales pentru copii.

Oamenii sunt revoltați și spun că sunt terorizați, pur și simplu, fiindcă păsările poluează la greu blocul și zona dimprejur cu deșeuri ( găinaț, pene și puf etc), dar și fonic. Porumbeii sunt extrem de gălăgioși!

Cazul a ajuns și la Ministrul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției Române.

”Vă facem cunoscut că petiția adresată Direcției Secretariat General remisă instituției noastre și înregistrată cu numărul 5 6 5 3 8 8 din 24 august 2023 a fost trimisă Inspectoratului de Poliție Județean Timiș pentru a dispune conform prevederilor legale. Vă asigurăm în continuare de sprijinul nostru în rezolvarea problemelor dumneavoastră în limita competențelor stabilite de lege!” – se arată în răspunsul Poliției Române.

Asociația de proprietari a făcut în perioada 2022 – 2023 mai multe sesizări la Poliția Locală Timișoara.

Oamenii legii au dat mai multe amenzi persoanei care hrănește porumbeii, conform hotărârii Consiliului Local Timișoara, din 2021 care interzice hrănirea păsărilor pe domeniul public. Totul fără rezultat, fiindcă doamna continuă să îi mențină pe porumbei acolo, oferindu-le hrană și astfel terorizându-i și pe vecinii din bloc care, spun ei, că au ajuns la o situație de nesuportat.

“În 25 mai 2021, Consiliul Local al Municipiului Timișoara a adoptat hotărârea care prevede că este interzisă hrănirea porumbeilor pe domeniul public, cuprinsă în noul Regulament privind deținerea animalelor de companie în oraș. Poliția Locală poate aplica sancțiuni contravenționale în acest sens”, este mesajul Poliției Timiș.

 

Comentarii

comentarii