Acasă Eveniment “Terorista” de la Timişoara, care încerca să aducă luptători ISIS în România,...

“Terorista” de la Timişoara, care încerca să aducă luptători ISIS în România, este mama a trei copii și locuiește într-o cocioabă

5945
DISTRIBUIȚI

Tânăra reţinută joi, după ce procurorii DIICOT au stabilit că făcea propagandă teroristă și stabilise legături cu mai mulți combatanți ISIS din Orientul Mijlociu, este, de fapt, o femeie săracă, din Nădlac, mamă a trei copii, care locuia cu chirie într-o cocioabă.

Surse judiciare au dezvăluit că suspecta de terorism, în vârstă de 33 de ani, trăia într-o sărăcie lucie şi i-a abandonat pe cei mici la o casă de plasament, pe motiv că nu avea cu ce să-i crească, potrivit gândul.ro.

Totuşi, ea reușise să-şi cumpere un laptop, DVD-uri și un card de memorie. Membrii ISIS o învățaseră cum să folosească internetul în așa fel încât să fie greu de depistat. Ca urmare, își ștersese contul de Facebook, care conținea date reale și crease mai multe conturi false, dar și 21 de conturi de mail pe care le folosea prin rotație.

Anchetatorii bănuiesc că frustrările acumulate de ea, din cauza lipsurilor, se concretizaseră într-o ură fără leac împotriva valorilor occidentale. Ca urmare, a fost ușor sedusă de politica fundamentaliștilor religioși care au reușit s-o convingă de faptul că, în realitate, este o persoană importantă.

Aceasta, spun procurorii DIICOT, jurase credință fundamentaliștilor și se oferise să lupte alături de ei, pe viață și pe moarte, împotriva puterilor Occidentale și tuturor necredincioșilor, cu toate că, practic, suspecta de terorism nu se convertise, încă, la islam.

Deși inofensivă la prima vedere, anchetatorii au decis că intervină în forță ieri, în momentul în care SRI a stabilit că aceasta s-a oferit să faciliteze accesul pe teritoriul României a membrilor ISIS care ținuseră legătura cu ea.

Pusă în fața probelor, suspecta ar fi spus că, din punctul ei de vedere, nu ar fi comis niciun act de terorism.

Tânăra în vârstă de 33 de ani, din Timișoara, bănuită de legături strânse cu teroriști ai grupării ISIS, a fost săltată joi de mascați și condusă la audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Tânăra din Timișoara ar fi luat legătura, în ultima perioadă, cu mai mulți indivizi afiliați grupării teroriste ISIS pe care i-ar fi invitat în România.

Pentru a putea face acest lucru, tânăra a învățat limba arabă și a reușit astfel să comunice cu membri ai grupării teroriste.

Comentarii

comentarii