Acasă Actualitate Teroriștii nopților din Timișoara. Cursele ilegale, ca în America Latină, îi aduc...

Teroriștii nopților din Timișoara. Cursele ilegale, ca în America Latină, îi aduc la disperare pe locuitorii din mai multe cartiere

DISTRIBUIȚI

Timișoara a început să semene cu un oraș din America Latină. Un oraș pe care autoritățile l-au scăpat din mână. În care ”bandele” de teroriști pe două sau patru roți fac, seară de seară, până noaptea târziu, curse ilegale. Cu motoare neconforme tehnic, cu tobele de eșapament transformate, să facă zgomot cât mai mare, fac un soi de concursuri între animale ce par a fi oameni, sfidând trei cartiere: Lipovei, Tipografilor, Aradului.

Mii de timișoreni trebuie să îndure, noapte de noapte, gălăgia infernală, și să trăiască cu spaima că în orice moment se poate produce un accident grav, în care o persoană chiar neimplicată în cursele ilegale, ar putea fi rănită sau chiar omorâtă.

Dintre ei, mulți se plâng pe rețelele sociale: ”În Girocului… aceeași poveste”, ”Și pe Liviu Rebreanu”, ”Pe Aradului e pista de Formula 1”, ”O nebunie pe Calea Aradului!”, ”Și la Pago se aud doar zgomote de motor parca ar fi petarde”, ”Pe Calea Buziașului spre Moșnița…, parca sunt la curse”, ”Și în cartierul Sever Bocu e la fel, pe lângă că au dat autorizații de constucții peste tot și nu mai ai aer mai huruie și motocicletele și mașinile”, ”Avem Poliţie Locală! Freacă şi dânşii menta sau doar cea “naţională”??”.

Cei cu mai mult simț civic sună la autorități și cer sprijinul. Iar Poliția știe ce se întâmplă. Dar ironizează orice persoană cu simț civic. Și doar se plâng că nu au destui oameni pe teren. Poliția este plătită să vegheze la ordine. La respectarea legii. Iar ceea ce se întâmplă este în afara legii, și a bunului simț.

Cretinii care terorizează Timișoara ar putea urma exemplu celor din țările civilizate. Și să-și mute cursele în locuri special amenajate pentru astfel de evenimente.

Apelurile disperate ale timișorenilor conduc, din când în când, și la acțiuni ce se vor dure din partea forțelor de ordine.

Astfel, în noaptea de joi spre vineri, 16 agenți de la cinci secții și de la Poliția Rutieră Timișoara, au ieșit, în sfârșit, în stradă. În doar câteva ore au fost aplicate 45 de sancțiuni, 41 potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 6.915 de lei și 4 pe baza Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în valoare de 3000 de lei. Au fost controlate 126 de vehicule, iar 139 de persoane au fost legitimate. De asemenea, au fost ridicate trei certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

 

Comentarii

comentarii