Acasă Eveniment Teroriștii străzilor din Timișoara. Poliția Locală are nevoie de … flagrant ...

Teroriștii străzilor din Timișoara. Poliția Locală are nevoie de … flagrant – video

DISTRIBUIȚI

Teroriștii străzilor obsedați de drifturi și viteze extreme, mai ales pe timp de noapte, continuă să facă mari probleme nu numai polițiștilor din Timișoara, ci în primul rând cetățenilor. Oamenii nu sunt lăsați să se odihnească, de obicei după miezul nopții.

Un asemenea caz a avut loc, sâmbătă noapte, spre duminică dimineață, 10 septembrie, pe strada Colonel Enescu Ion nr. 14b, colț cu str. Aurel Cosma, la ora 1.30. 

“Suntem aproape de centrul Timișoarei, dar teroarea provocată de obsedații de viteză și drifturi năucitoare te fac să te simț ca în vestul sălbatic…! Furia, groaza și neputința care te copleșesc că ai fost   trezit din somn nu te mai lasă să dormi până dimineață.

Poliția locală nu prea poate face mare lucru, numai dacă oamenii legii stau la pândă toate noaptea, ceea ce este imposibil că nu știi unde lovesc teroriștii străzilor din Timișoara. 

Poliția locala spune că trebuie să-i prindă în flagrant. Cum?…!”, se întreabă doamna Mariana, care a și făcut o filmare acestui individ.

Polițiștii locali susțin că nu pot opri mașinile în trafic, dar îi pot identifica ulterior pe șoferii care deranjează liniștea cetățenilor. Dacă până recent cele mai multe astfel de cazuri erau depistate în parcarea Stadionului „Dan Păltinișanu”, mai nou amatorii de drifturi s-ar fi orientat spre pasajul de lângă mall, dar și oriunde pe străzile mai întinse fără curbe din Timișoara.

Există însă și situații în care cei care comit astfel de contravenții nu pot fi sancționați pe loc, din cauza limitării competențelor materiale ale Poliției Locale privind oprirea în trafic. 

Cu toate acestea, munca polițiștilor locali nu se oprește aici. În urma constatărilor efectuate, sunt demarate proceduri de identificare în vederea stabilirii identității conducătorilor auto și sancționării ulterioare. 

Așa se va întâmpla și cu acest individ, care își va primi pedeapsa cuvenită.

Conform Gărzii de Mediu, în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului,  amenzile sunt curpinse între  3.000 lei şi 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei, la 50.000 lei, pentru persoane juridice conform OUG nr.195/2005 cu modificările şi completările ulterioare.

Deși pentru o perioadă cei depistați se potolesc din astfel de activități, se pare că sunt alți tineri care nu știu că fapta prevăzută de lege, respectiv folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor și efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște, pe domeniul public, în scop de divertisment și fără aviz, reprezintă contravenție.

Timișorenii care sunt deranjați de astfel de situații, le pot semnala la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Timișoara, 0256.968 sau 0256.246.112.

Polițiștii locali mai atrag atenția că vor fi efectuate în continuare verificări și că se vor lua măsuri ori de câte ori sunt semnalate încălcări ale legislației pe această linie.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să respecte legislația referitoare la turarea motoarelor și efectuarea de derapaje în scop de divertisment, deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt mari.

Comentarii

comentarii