Acasă Cultura The Romanian Flute Ensemble din cadrul UVT și Flautistul Matei Ioachimescu –...

The Romanian Flute Ensemble din cadrul UVT și Flautistul Matei Ioachimescu – în concert extraordinar la Roma

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara va avea o prezență remarcabilă pe scena Conservatorului Santa Cecilia din Roma Italia. Flautistul Matei Ioachimescu și The Romanian Flute Ensemble din cadrul UVT vor susține un concert extraordinar la Gala Festivalului PROPATRIA de la Roma, sâmbătă, 28 octombrie 2023, de la ora 20.

Unul dintre cei mai apreciați flautiști ai momentului, Matei Ioachimescu, va prezenta publicului italian un program spectaculos, construit sub semnul virtuozității și a lumilor sonore magice. Alături de Matei Ioachimescu se va afla The Romanian Flute Ensemble, format din Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Alexandra Mahu, Bella Moisa, Eduard Miclea și Romina Onișor, toți studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea conf.univ.dr. Matei Ioachimescu.

Romanian Flute Ensemble este un ansamblu care aduce în prim plan întreaga familie de flaute moderne, de la flautul bas până la piculină. Membrii ansamblului reprezintă noul val românesc de flautiști de excepție, aliniați la standarde de interpretare și de gândire vest-europene. Romanian Flute Ensemble a reușit într-un timp foarte scurt să trezească atenția publicului din România și din străinătate, prin nivelul artistic înalt și entuziasmul contagios cu care prezintă programe diverse, de la muzica barocului până la prime audiții ale compozitorilor contemporani români. Un moment deosebit din acest concert va fi prima audiție a piesei “Suflolipicius” a compozitorului Gabriel Mălăncioiu, care este, de asemenea, cadru didactic la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Gala PROPATRIA 2023 este un eveniment organizat de Asociația Culturală PROPATRIA și face parte din festivalul cu același nume. Scopul evenimentului este promovarea tinerelor valori românești pe scenele internaționale.

Flautistul Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru proiecte cross-over.

Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation ) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de “Ambasador al Integrării” în anul 2013 de către Ministerul de Externe al Austriei. Din anul 2020, Matei Ioachimescu predă flautul la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

 

 

 

Comentarii

comentarii