Acasă Actualitate Ți-ai abandonat TV-ul sau frigiderul vechi pe stradă? Amendă de până la...

Ți-ai abandonat TV-ul sau frigiderul vechi pe stradă? Amendă de până la 6.000 de lei. Iată care sunt soluțiile Retim!

DISTRIBUIȚI

Una dintre problemele cu care încă se confruntă Timișoara este și faptul că unii cetățeni nu au înțeles că deșeurile electrice și electronice trebuie colectare selectiv și este interzis să le abandoneze pe stradă sau, mai grav, să formeze rampe clandestine de deșeuri DEEE-uri!

Indiferent că sunt gunoaie menajere clasice sau electrice sau electronice, amenzile sunt la fel de piperate!

Poliția Locală Timișoara atenționează încă o dată că, potrivit legii nr. 211 din 2011, modificată prin legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

De asemenea, societatea de salubrizare Retim Timișoara atrage încă o dată atenția cetățenilor că directiva Uniunii Europene, privind deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice – DEEE, transpusă în legislaţia română prin OUG 5/2015, la art.10, alin. 2, obligă autorităţile publice locale să colecteze separat DEEE de la gospodăriile particulare.

Primăria municipiului Timişoara a stabilit, împreună cu operatorul de servicii publice de salubrizare RETIM Ecologic Service SA, patru puncte de colectare a acestor tipuri de deşeuri pe următoarele locaţii:
1) punct colectare DEEE – Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3); Program: L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00

2) punct colectare DEEE – Calea Moşniţei nr. 2 – 4; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

4) punct colectare DEEE – Calea Torontalului nr.94; Program: L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, în care cetăţenii pot depune următoarele tipuri de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice: aparate de uz casnic de mari dimensiuni,  aparate de uz casnic de mici dimensiuni, echipamente informatice şi de telecomunicaţii, echipamente de larg consum, echipamente de iluminat,

unelte electrice şi electronice (cu excepţia celor industriale fixe de mari dimensiuni), jucării, echipamente sportive şi de agrement, dispozitive medicale (cu excepţia tuturor produselor implantate şi infectate), instrumente de supraveghere şi control și distribuitoare automate.

Cetăţenii pot obţine informaţii suplimentare referitoare la tipurile de deşeuri ce se colectează la punctul de colectare cel mai apropiat, precum şi despre modul de pregătire şi de preluare a deşeurilor, la sediul RETIM Ecologic Service SA, telefon 0256/499.490 sau 499.537.

Preluare DEEE de la domiciliu

Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă comanda pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE ) de la o anumită adresă, trebuie să procedeze după cum urmează:

realizarea unei comenzi online la adresa de email : radu.ungur@retim.ro sau gabriela.hanes@retim.ro, plata contravalorii serviciului în AVANS, urmând ca RETIM să programeze preluarea DEEE de la adresa menționată.

Tariful/ Item include serviciile de manipulare, ridicare, transport, neutralizare (inclusiv de la etaj, din apartament) – valabil doar pentru municipiul Timișoara și zona periurbană.

Pentru a vă putea comunica o ofertă personalizată, vă rugăm să precizați exact în comandă ce obiecte vor fi colectate – explică Retim.

Comentarii

comentarii