Acasă Sport Scandalul DNA din arbitrajul românesc are iţe şi la Timişoara…

Scandalul DNA din arbitrajul românesc are iţe şi la Timişoara…

DISTRIBUIȚI

LajosTiberiu Lajos: “Sunt curat ca lacrima”
Arbitrul timişorean Tiberiu Lajos, cel care a condus partida CS Otopeni-FC Argeş din turul campionatului, unul dintre meciurile bănuite de DNA că ar fi fost suspect, susţine că este curat ca lacrima. “Nu-mi amintesc să fi fost un meci cu probleme. Am luat o notă foarte bună la acea partidă. La sfârşit, conducătorii celor două echipe mi-au strans mâna”, spune timişoreanul. În acest caz, procuorii DNA i-au reţinut, luni dimineaţa, pentru 24 de ore, pe Cornel Penescu, preşedintele de la FC Argeş, şi Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Patru arbitri pe lista DNA

“Nu sunt speriat, că nu am de ce, e adevărat însă că după ce am văzut ce s-a întâmplat, am un sentiment ciudat. Jocul de la Otopeni a fost unul curat, fără mari probleme.
FC Argeş a jucat mai bine şi a câştigat.
Îmi amintesc că oaspeţii au avut atunci foarte multe ocazii. Nu am fost sunat şi nici căutat de DNA până acum şi nici nu cred că voi avea probleme”, a declarat pentru ZIUA de Vest Tiberiu Lajos. Mişcarea şoc a procuorilor DNA a venit în urma meciului retur FC Argeş – CS Otopeni, încheiat la egalitate, 1-1. Gurile rele spun că în Trivale, gazdele ar fi mimat fotbalul.
Mai mulţi ofiţeri ai DNA au ridicat, luni, de la sediul Federaţiei Române de Fotbal, documente care au legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA. Procurorii au pus sigiliu pe biroul şefului arbitrilor din FRF, Gheorghe Constantin.
Atât Cornel Penescu, cât şi Gheorghe Constantin sunt reţinuţi pentru 24 de ore. Patronul de la FC Argeş este suspectat că ar fi dat mită mai multor arbitri. Pe o listă încă neoficială figureză: Aurelian Bogaciu, Cristian Nica, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos.
Arbitrul timişorean a fost reţinut, la începutul returului, pe o perioadă nedeterminată de la meciurile din primele două ligi de fotbal. Tiberiu Lajos a fost acuzat chiar de către arestatul Gheorghe Constantin că ar fi favorizat pe Dinamo, după un meci cu cântec, disputat la Mediaş.

Comentarii

comentarii