Acasă Actualitate Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber din Primăria Timișoara: ”Salariații din sectorul bugetar...

Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber din Primăria Timișoara: ”Salariații din sectorul bugetar nu trebuie trimiși în șomaj tehnic!”

1018
DISTRIBUIȚI

Juristul Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber din Primăria Timișoara, și vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația locală, atenționează că sindicaliștii din cadrul FNSA resping decizia guvernului de a-i trimite în şomaj tehnic pe salariaţii din sectorul bugetar.

”Activitatea administraţiei locale este în prima linie, acum în starea de urgență și în pandemia COVID19 și nu poate fi trimisă în șomaj, chiar dacă se numește tehnic. Angajații din administrația locală trebuie să ofere cetăţenilor servicii şi ajutor, la care îşi aduc contribuţia şi sunt implicaţi toţi salariaţii din instituţie (asistenţa socială, poliţia locală, taxele si impozitele, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav etc) Administraţia locală este în prima linie!”, spune juristul Tiberiu Negrei.

De aceea FNSA a adresat Guvernului României şi conducătorilor instituţiilor din administraţia locală un apel la respondabilitate pentru a fi respins șomajul thnic.

”În toate ordonanţele de urgenţă adoptate în această perioadă, Guvernul României, prin ministere, trasează linii de acţiune şi sarcini către administraţia locală. Implementarea majorităţii ,,sarcinilor de la centru” revine administraţiei locale. Şi totuşi, nu doriţi să includeţi acest sector în rândul celor care se află în prima linie. Mai mult decât atât, administraţiei locale i s-au transferat activităţi noi iar acestea necesită contribuţia cu resurse proprii la implementare! Activitatea administraţiei locale a fost încărcată iar salariaţii trebuie să ofere cetăţenilor servicii şi ajutor, la care îşi aduc contribuţia şi sunt implicaţi toţi salariaţii din instituţie (asistenţa socială, poliţia locală, taxele si impozitele, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav etc) Administraţia locală este în prima linie!

De asemenea, nu trebuie uitate instituţiile administraţiei centrale, cum ar fi, de exemplu, Institutul Naţional de Statistică, care în acestă perioadă trebuie să îndeplinească obligaţii naţionale şi europene în vederea continuării producerii de statistici de înaltă calitate, atât de necesare situaţiei de criză.

În consecinţă, facem pe această cale apel la responsabilitate şi vă solicităm să excludeţi instituţiile administraţiei publice locale şi Institutul Naţional de Statistică din orice reglementare legislativă care prevede intrarea în şomaj tehnic a salariaţilor şi să instituiţi ca obligativitate plata drepturilor salariale pentru angajaţii acestor instituţii”, se arată în document.

Comentarii

comentarii