Acasă Administraţie Tiberiu Negrei, Sindicatul din Primăria Timişoara: „Ne-am săturat! Nu suntem sclavi!”

Tiberiu Negrei, Sindicatul din Primăria Timişoara: „Ne-am săturat! Nu suntem sclavi!”

598
DISTRIBUIȚI

sindicalisti administratie

Funcţionarii publici din Timiş au ajuns cu cuţitul la os. Reprezentanţii Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Timişoara, din care fac parte peste 3.000 de funcţionari din judeţ, s-au reunit miercuri, 30 iulie, pentru a-şi arăta nemulţumirile.

„Ne-am săturat! Nu suntem sclavi! Suntem extraodinari de nemulţumiţi! Avem drepturi şi demnitate. Nu mai vrem să fim umiliţi!”, a declarat Tiberiu Negrei, preşedintele sindicatului.

Cea mai mare nemulţumire a sindicaliştilor este fapul că funcţionarii şi-au câştigat în instanţă drepturile, iar primarii nu vor să le pună în practică. Negrei acuză Curtea de Conturi că îi instigă pe primari să nu respecte hotărârile judecătoreşti.

„Curtea de Conturi nu ţine cont de lege şi de hotărârile judecătoreşti. Ne-am săturat să ne plângem. Am ajuns la limita suportabilităţii. Trecem la acţiuni. Facem apel către toţi funcţionarii din Timiş să participe la protestul din 10 septembrie, din Bucureşti, de la sediul Guvernului. Le vom pune la dispoziţie autobuze. Vrem să fie o participare masivă. Dacă nu vom fi luaţi în seamă, vom trece şi la măsuri radicale: vom opri lucrul. Nu vrem să facem asta, mai ales că suntem într-un an electoral. În noiembrie vor avea alegerile prezidenţiale, dar nu avem încotro”, a ameninţat Negrei.

Funcţionarii doresc reintroducerea contractului colectiv de muncă la nivel naţional, eliminarea articolului 138 din Legea nr. 62 din 2011, cu privire la interzicerea negocierii drepturilor băneşti cu instituţiile publice, şi recâştigarea drepturilor salariale avute înainte de 2010, când Guvernul Boc a tăiat până la 50% din salariile funcţionarilor publici.

Ştefan Gogoşanu, preşedintele Cartel Alfa, la care este afiliat sindicatul funcţionarilor publici, a declarat că acţiunea de miercuri, 30 iulie, care a avut loc în şase oraşe din România, este primul protest, dintr-o serie de proteste, îndreptat împotriva actualului guvern. Am fost trasnformaţi în sclavi moderni. Ne-am săturat”, a spus Gogoşanu.

Comentarii

comentarii