Acasă Actualitate Timişoara e paralizată sub zăpadă

Timişoara e paralizată sub zăpadă

448
DISTRIBUIȚI

Autorităţile locale sunt mulţumite de propria prestaţie

În plin cod galben de ninsori, toate utilajele de deszăpezire sunt pe traseu şi funcţionează la capacitate maximă. Cel puţin aşa susţine viceprimarul Adrian Orza, în ciuda faptului că asfaltul de pe străzile oraşului stă bine ascuns sub un strat de zăpadă de câţiva centrimetri, iar acolo unde zăpada s-a topit sub roţi, a îngheţat repede la loc. Unde sunt utilajele-fantomă? Edilul susţine că acestea acţionează la periferie, acolo unde traficul o permite. Asta chiar dacă, teoretic, pe fiecare stradă ar trebui să se intervină din două în două ore.

Capacitatea maximă va fi… intensificată

Acţiunea de deszăpezire se va intensifica în cursul nopţii şi în weekend, când plugurile vor putea interveni şi în zonele mai circulate, iar 150 de deţinuţi, împărţiţi în trei echipe, vor curăţa intersecţiile. „La ora 16.00 o să am din nou o întâlnire cu toţi cei implicaţi. Pe lângă comandamentele pe care le-am stabilit încă din luna decembrie, o să avem în primărie, 24 de ore din 24, până luni, angajaţii de la Mediu şi de la Situaţii de Urgenţă. Oricum, lucrurile sunt ţinute sub control de către celelate dispecerate. La noapte se vor peria de câteva ori traseele, astfel încât mâine dimineaţă lucrurile să stea mult mai bine. În mare, sunt mulţumit de cum au intervenit. Am fost şi am urmărit toate traseele, cu şefii de la Mediu şi de la Poliţia Locală. Se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje”, a declarat Orza.

Amenzi pentru cei care nu îşi curăţă trotuarele

Viceprimarul promite şi amenzi pentru societăţile comerciale şi asociaţiile de proprietari care nu îşi curăţă trotuarele. „Sunt unii care şi-au făcut treaba şi le mulţumesc din suflet. Alţii mai puţin. Poliţia locală va da amenzi societăţilor comerciale care nu şi-au făcut curăţenie. E puţin absurd, pentru că e în interesul lor şi al clienţilor lor să cureţe trotuarul. Chestiunea cu amenzile se referă inclusiv la societăţile cu care avem contact, dacă nu-şi respectă responsabilităţile”, spune edilul.

Oamenii străzii – afectaţi de zăpadă

După o săptămână de ger, ninsorile de vineri au făcut ca situaţia persoanelor fără adăpost să fie şi mai dificilă. Au existat deja câteva cazuri în care poliţiştii locali au dus la spital persoane afectate de frig şi umezeală. Autorităţile aşteaptă şi sesizări din partea celor care cunosc oameni ce locuiesc pe străzi. Pentru aceştia au fost pregătite locuri în adăposturi şi în spitale.

Comentarii

comentarii