Acasă Cultura Timişoara este capitala mondială a tangoului argentinian

Timişoara este capitala mondială a tangoului argentinian

458
DISTRIBUIȚI

festival tangoTimp de 3 zile

În premieră pentru Timişoara, 200 de dansatori, din 5 ţări, campioni mondiali la tango argentinian, dansatori profesionişti sau amatori, participă la Festivalul Internaţional de Tango Argentinian – Timişoara Tango Festival.

Evenimentul – organizat de Şcoala de Tango Argentinian „Tango Embrace”, din cadrul Asociaţiei Art Embrace, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş – va avea loc între 24 şi 26 mai 2013. Vizibilitatea europeană a evenimentului este facilitată de cooptarea artiştilor Dimitris Biskas şi Mariana Patsarika, Lucian Stan şi Monica Sur, Augustin Paun şi Oana Ispir şi, mai ales, a invitaţilor speciali: Max Van De Voorde şi Solange Acosta – campioni mondiali ai categoriei Tango Escenario, în 2011. Agenda celor trei zile de festival cuprinde seminarii, dar şi Milongas (petreceri), în câteva locuri din oraş, precum şi spectacole de referinţă ale marilor artişti internaţionali.

Un pas către titlul de Capitală Culturală Europeană

„Având convingerea absolută că dansul este o artă vie, cu permanentă nevoie de dialog între forme, mentalităţi, şcoli şi abordări, în programul festivalului vor fi incluse şi alte evenimente conexe: spectacole ale marilor artişti prezenţi, workshop-uri, conferinţe, întâlniri cu artiştii care au ceva de spus în tango-ul argentinian. Noi, organizatorii, ne dorim ca, dincolo de o concentrare estetică şi ideatic valorică, dată de spectacolele selecţionate, să deschidem prin Festivalul Internaţional de Tango Argentinian – Timişoara Tango Festival poarta către înţelegerea acestei arte, atât de speciale, din interiorul ei. De asemenea, urmărim să aducem dansul pasional, sensibil şi sentimental în Cetate, astfel ca prin spectacole şi evenimente să-l facem parte din viaţa obişnuită a oraşului nostru, care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, spun reprezentanţii şcolii Tango Embrace.

Programul festivalului

Festivalul debutează vineri, 24 mai, la ora 15.00, cu o întâlnire dansantă la Swiss House. De la ora 21.00 este programată Milonga Riviera la Swiss House (str. Vasile Pârvan 1-3), cu demonstraţii de tango argentinian, oferite de Horia Pop cu Ioana Lascu (Cluj) şi Max Van Der Voorde cu Solange Acosta (Argentina), campioni mondiali ai categoriei Tango Escenario, în 2011. Sâmbătă, 25 mai, are loc o altă întâlnire dansantă la Swiss House, de la ora 15.00. De la 22.00 începe Milonga Baroque la Muzeul de Artă – Palatul Baroc (Piaţa Unirii), cu demonstraţii de tango argentinian, oferite de Dimitris Biskas cu Mariana Patsarika (Grecia) şi Tudor Alexandru Mihai cu Raluca Oana Aldea (Bucureşti), finalişti ai concursului România Dansează. Duminică, 26 mai, cea de-a treia şi ultima întâlnire dansantă de la Swiss House începe de la ora 15.00. De la ora 21.30, timişorenii vor putea participa la Milonga Bastion, în Mansarda Bastionului Theresia, unde vor fi oferite demonstraţii de tango argentinian de către Augustin Păun cu Oana Ispir (Bucureşti) şi Lucian Stan cu Monica Sur (Bucureşti). Detalii suplimentare, preţuri şi rezervări se pot obţine de pe site-ul festivalului, www.timisoaratangofestival.com.

 

Comentarii

comentarii