Acasă Actualitate Timişoara primeşte mai mulţi bani pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Timişoara primeşte mai mulţi bani pentru reabilitarea termică a locuinţelor

439
DISTRIBUIȚI

Timişoara va primi cu aproape 12 milioane de lei mai mult în cadrul programului de reabilitare termică a locuinţelor, suma totală alocată oraşului fiind de 12,22 milioane de lei. Acest lucru este consecinţa faptului că unele primării au pierdut parţial sau integral fondurile alocate în acest an de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) în cadrul programului de reabilitare termică a locuinţelor, din cauza ritmului lent de derulare a proiectelor, sumele fiind redirecţionate către alte localităţi.
Oraşele care au pierdut o parte din fonduri sunt Petroşani, judeţul Hunedoara (10,6 milioane de lei), Cavnic, judeţul Maramureş (2,7 milioane de lei), Satu-Mare (300.000 de lei) şi Suceava (4 milioane de lei).
Modificarea a fost realizată prin ordin al ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga. Suma totală alocată, de 360 milioane lei, reprezentând 50% din necesarul finanţărilor lucrărilor, nu a fost modificată.
Relocarea sumelor a fost realizată de comun acord cu administraţiile localităţilor în cauză, care rămân în program şi vor primi fondurile în 2010, a declarat, luni secretarul de stat în cadrul ministerului Răzvan Murgeanu.
„Primăriile respective s-au mişcat greu să încheie contractele, au făcut târziu proiectarea sau nu au lansat încă licitaţiile, şi nu aveau cum să cheltuiacă banii în acest an", a declarat Murgeanu. Ministerul va opera o nouă redirecţionare de fonduri, tot prin ordin al ministrului, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, aceasta fiind însă ultima din acest an. Secretarul de stat a mai spus că Guvernul a respins propunerea ministerului de suplimentare a bugetului programului din acest an cu 100 de milioane de euro, din lipsă de fonduri.

Comentarii

comentarii