Acasă Actualitate Timişoara repententă?

Timişoara repententă?

DISTRIBUIȚI

Pompiliu Alămorean, fostul primar, dă nota minus 5 (stele) Timişoarei

“Să impunem instituţiilor şi aleşilor să prezinte câte un raport cel puţin la fiecare trimestru (ca şi preşedintele SUA)”, a declarat cu convingere primul primar ales al Timişoarei.

Fostul primar, primul ales, al Timişoarei, arhitectul Pompiliu Alămorean (foto), a făcut o analiză a situaţiei infrastructurii Timişoarei, în această perioadă şi rezultatul la care a ajuns pare să dărâme administraţia de pe piedestalul de 5 stele cu care se poate mândri Timişoara. Majoritatea notelor date de către Alămorean sunt sub 5 (stele).
Fostul primar a început cu deponeul ecologic de la Ghizela şi spune că nu este nici măcar începută construcţia şi, prin urmare, deponeul merită nota minus 5 (stele), fiindcă aruncă oraşul în urmă cu 50 de ani. Canalizarea funcţionează 60% şi a fost realizată cu mai mult de 80 de ani în urmă, de primarul Vidrighin, aşadar nota 2. Mai e nevoie de 120 de kilmetri de canalizare şi, prin urmare, 2.000 de familii nu sunt racordate la această reţea foarte necesară în acest secol al civilizaţiei europene. Canalul Bega acum este colmatat şi nu sunt bani pentru a-l face navigabil, nota minus 5 (stele). Necesarul de locuinţe este de cel puţin 30.000, la cei 320.000 de locuitori ai Timişoarei – nota minus 3 – şi mai e nevoie de 60 de kilometri de drumuri, nota 4. Una dintre cele mai arzătoare chestiuni o reprezită lipsa centurii Timişoarei, ceea ce face ca oraşul să fie aruncat în urmă cu 70 de ani. Pentru a ne reveni şi a fi finalizată centura de circulaţie este nevoie de 12 ani. Protecţia termică a construcţiilor nu există, iar demersurile în acest sens au loc foarte greu. E nevoie de 12 legislaturi, iar 5.000 de familii nu au apă potabilă. Termoficarea este sovietică, în proporţie de 40% şi merge cu combustibili utilizaţi iraţional.

Să scăpăm de mafie!

“Nici înainte şi nici după revoluţia din ’89, care ar fi trebuit să însemne schimbare, Timişoara nu are un plan transmis din administraţie în administraţie, cu cel puţin de 20 de porunci majore, din care am enumerat doar 12. Mai atrag atenţia că aceşti consilieri locali nu trebuie aleşi după cantitate, ci după calitate-cunoştinţe pe care le au, pentru rezolvarea celor 20 porunci majore adminstrative, pentru care dezvoltarea economiei este de importanţă majoră. Am propus în ‘90 o zonă economică liberă. Generalii (cei care au salvat armata după ce a tras în noi) au spus atunci că doresc să mă desprind de ţară. Prostia şi oportunismul nu înseamnă patriotism. Să cerem că primarul să aibă lângă el un consiliu al înţelepţilor. Să scăpăm de mafie. Cum? Să impunem instituţiilor şi aleşilor să prezinte câte un raport cel puţin la fiecare trimestru (ca şi preşedintele SUA). Apoi să îl comparăm cu promisiunile electorale lăsate în scris la Comisia Electorală”, a declarat cu convingere primul primar ales al Timişoarei.
 

Comentarii

comentarii