Acasă Actualitate Timişoara – salvată de puşcăriaşi

Timişoara – salvată de puşcăriaşi

DISTRIBUIȚI

Încă de dimineaţă, oraşul a fost împânzit cu deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, care au fost scoşi pe străzi pentru curăţenie. Au fost vizate zonele: Mehala, Calea Şagului, Piaţa Maria, mai multe parcuri centrale, precum şi malurile Canalului Bega.
Deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara au schimbat faţa oraşului

Pe parcursul întregii zile, sute de deţinuţi au săpat, au plantat flori, au tăiat iarba şi au adunat gunoaiele lăsate de timişoreni, pentru a încerca să mai schimbe puţin aerul din oraş, care, în ultima vreme, a început să devină irespirabil. Directorul Penitenciarului Timişoara, Georgică Alexeev, spune că în fiecare an mai multe regii din subordinea primăriei Timişoara închiriază deţinuţi cu ziua, care să facă tot felul de munci prin oraş. "Noi ne bucurăm că persoanele lipsite de libertate ies la muncă în oraş, pentru că aceştia aduc venituri penitenciarului, dar şi lor, ba, mai mult, aceştia îşi reduc pedeapsa cu câteva luni, în funcţie de câte zile de muncă au lucrate", spune Georgică Alexeev.

Deţinuţii sunt solicitaţi doar la muncile grele

PR-ul Regiei de Salubrizare din Timişoara, Livian Hotico, spune că aceşti deţinuţi sunt solicitaţi doar atunci când sunt executate munci pe care angajaţii Retim nu au cum să le facă." Este adevărat că pentru curăţirea oraşului mai apelăm din când în când şi la deţinuţii din Penitenciarul Timişoara, asta pentru că angajaţii noştri au trasee stabilite în fiecare zi, pe care trebuie să le întreţină şi nu se pot abate de la aceste rute. Deţinuţii sunt solicitaţi atunci când avem munci suplimentare sau, mai bine-zis, neprevăzute, aceştia ajută la curăţirea rampelor de gunoi clandestine care se formează, săptămânal, în Timişoara, de asemenea, aceştia mai sunt solicitaţi şi la curăţirea malurilor Canalului Bega", spune Livian Hotico, PR Retim.

Andrei Drăgilă: "Nu trebuie să angajăm deţinuţi să ne facă treaba"

Directorul Horticultura Timişoara, Andrei Drăgilă, spune că regia pe care o conduce nu a avut niciodată nevoie de ajutorul persoanelor lipsite de libertate. "Noi ne-am făcut treaba întotdeauna singuri, niciodată nu am apelat la serviciile lor, nu pentru că am avea ceva cu ei, ci pentru că ne descurcăm cu angajaţii pe care îi avem", spune directorul S.C Horticultura S.A. Probabil că aceste două exemple sunt edificatoare. În plină criză financiară, mai-marii Retim-ului îşi permit luxul de a angaja deţinuţi pentru a face treaba angajaţilor, în timp ce cei de la Horticultura, mai cumpătaţi, lucrează la întreţinerea şi amenajarea zonelor centrale din oraş doar cu angajaţii regiei.

Comentarii

comentarii