Acasă Actualitate Timişoara se va înfrăţi cu oraşul prin care a trecut Hristos în...

Timişoara se va înfrăţi cu oraşul prin care a trecut Hristos în drumul său spre Nazareth

543
DISTRIBUIȚI

jenin-15648Ambasadorul Palestinei în România este prezent la Timişoara. Excelența Sa Ahmad Aqel – Ambasadorul Statului Palestina în România și Walid M.A. Abumowes – primarul orasului Jenin, s-au întâlnit cu autorităţile Timişului şi ale Timişoarei. Delegaţia palestiniană e deja de câteva zile în Timişoara şi a iniţiat chiar şi o înfrăţire a oraşului Jenin cu urbea de pe Bega.

De altfel, oraşul Jenin este şi locul prin care a trecut, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, Iisus Hristos, în drumul său spre Nazareth, un loc care aşteaptă turişti români. „Domnul Iisus Hristos, în drumul spre Nazareth, a trecut prin oraşul Jenin. Aici există mai multe biserici istorice pe unde a trecut Iisus Hristos. Dorim să punem oraşul Jenin pe hartă, încât să fie vizitat de turiştii care se deplasează în Palestina”, a spus ambasadorul. În Palestina exită deja o catedrală românească. A fost semnat un acord de colaborare între Jenin şi Timişoara. Acesta a fost un prim pas, încât să se poată depăşi punctele de protocol până va fi semnată înfrăţirea.

IMG 0046„Vor fi trimişi experţi de la firmele cu care colaborează Primăria Timişoara în oraşul Jenin”

„Am avut o întâlnire şi cu primarul Timişoarei, am stabilit posibilităţile de colaborare între Timişoara şi oraşul Jenin. Avem nevoie de ajutor şi experienţă pentru a dezvolta toate oraşele plaestiniene, din toate punctele de vedere. S-au discutat posibilităţile de colaborare în domeniul infrastructurii, în economie şi pe partea de investiţii române. Vrem să profităm de nivelul de dezvolatre în domeniul agriculturii care există în România. Am încurajat studenţii din Palestina să vină în Timişoara pentru absolvirea studiilor. Vrem să facem schimburi de experienţă între cele două oraşe. Vor fi trimişi experţi de la firmele cu care colaborează Primăria Timişoara în oraşul Jenin, mai exact în domeniul infrastructurii de apă şi canal”, a spus Excelența Sa Ahmad Aqel. A fost semnat un acord între Primăria Timişoara şi Primăria Jenin, care cuprinde punctele de interes ce vor fi dezvoltate. Delegaţia a făcut o vizită la RATT, la Universitatea Politehnica Timişoara şi s-au discutat posbilităţile de colaborare, schimburi de experienţă. Vor vizita şi Facultatea de Medicină şi vor avea o întâlnire şi cu Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu.

 

Comentarii

comentarii