Acasă Eveniment Timişoreanul care a realizat prima fertilizare in vitro din ţară, sărbătorit de...

Timişoreanul care a realizat prima fertilizare in vitro din ţară, sărbătorit de Academia Română

DISTRIBUIȚI

prof. dr. ioan munteanuSâmbătă, 6 iulie, de la ora 10.00, acad. prof. univ. dr. Ioan Munteanu va fi sărbătorit în Aula Academiei Române Filiala Timişoara, cu prilejul împlinirii a 75 de ani.

Dr. Ioan Munteanu, născut pe 23 iunie 1938, fost șef al clinicii Universitare de Obstetrică-Ginecologie Bega, este membru de onoare al Academiei Române. Medicul timișorean a înființat primul centru de fertilizare din România, la 20 mai 1995, cu o investiție inițială de peste un milion de mărci germane. Daniel G. a fost primul copil din România adus pe lume prin intermediul fertilizării in vitro, la centrul înfiinţat de dr. Ioan Munteanu. Copilul s-a născut pe 6 februarie 1996.

Pe lângă această premieră, dr Ioan Munteanu a realizat primele intervenții chirurgicale laparoscopice în ginecologie, în colaborare cu Clinica de Ginecologie din Heidelberg, Germania, a contribuit la efectuarea primului embriotransfer la mamă purtătoare și la nașterea primului copil prin fertilizare in vitro la o mamă de 50 de ani.

Comentarii

comentarii