Acasă Eveniment „Timişoreni, îngrijiţi spaţiile verzi din jurul blocurilor!”

„Timişoreni, îngrijiţi spaţiile verzi din jurul blocurilor!”

593
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, vrea să-i mobilizeze pe administratorii de bloc şi preşedinţii de asociaţii de proprietari să se îngrijească de zonele verzi de lângă blocuri
Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei, spune că multe din spaţiile verzi din preajma condominiilor din oraş arată deplorabil, iar mulţi timişoreni aşteaptă ca primăria să rezolve situaţia deşi respectivele parcele sunt în grija asociaţiilor de locatari/proprietari. Aşteptarea unor timişoreni ca alţii să le rezolve problemele vine atât din neinformare, cât şi din lene, fiind o atitudine de mult timp împământenită la mulţi dintre români.

Viceprimarul are intenţia de a edita un ghid pe probleme de mediu, destinat în special administratorilor de bloc şi preşedinţiilor de asociaţii de locatari/proprietari, care la rândul lor să transmită informaţiile mai departe, timişorenilor. Mai mult, Orza doreşte să organizeze o întâlnire cu cei menţionaţi anterior, în cadrul căreia problemele legate de spaţiile verzi din preajma blocurilor şi a legislaţiei legate de acestea să fie lămurite. Asta pentru că în legislaţie sunt prevăzute amenzi pentru asociaţiile care nu se îngrijesc de spaţiile verzi din vecinătatea condominiilor. „Iniţial dorim să facem o informare, pentru că aceste chestiuni nu se cunosc. Ulterior, se poate trece şi la amenzi. Nu-i vom amenda însă pe cei care dau dovadă de bună-credinţă, ci pe cei care dovedesc că nu le pasă sub nicio formă de aspectul oraşului în care trăiesc”, spune viceprimarul Adrian Orza.

 

Comentarii

comentarii