Acasă Actualitate Timişorenii merg la ştrand în Ungaria

Timişorenii merg la ştrand în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Preţuri decente, calitate, respect
Mulţi timişoreni aleg Ungaria ca destinaţie de weekend. Sâmbăta şi duminica poţi vedea multe maşini cu număr de Timiş la graniţa cu Ungaria care se îndreaptă spre complexele cu apă termală din ţara vecină. Nici nu faci mult până în ţara vecină. Ajungi imediat. Unii se opresc la Mako, acolo unde sunt băi termale, pentru a petrece o zi la soare sau în bazinele acoperite dacă ploaia dă târcoale locului cu pricina. Alţii merg mai departe, la Oroshaza sau Gyula. Şi acolo se ajunge destul de repede. Drumurile sunt bune, iarba e tăiată pe marginea şoselei, iar oamenii prietenoşi. Dacă văd că te uiţi pe o hartă, se întorc din drum şi încearcă să te ajute pentru a ajunge la destinaţia dorită. La fel se întâmplă şi dacă te uiţi pe panourile de orientare turistică dintr-o localitate (da, ei chiar au aşa ceva). Vin la tine şi, prin semne, puţină engleză, îţi arată drumul bun. Nu trebuie să le ceri ajutorul. Se oferă ei. Li se pare normal acest lucru. La fel cum li se pare normal şi să meargă cu bicicleta. De cum intri în Ungaria dai de biciclişti. Şi sunt mulţi… Dar au şi piste de biciclete puse la punct, care îi fac să se simtă în siguranţă.

Bazine, tobogane, balansoare…

În Oroshaza este un complex de băi termale care îţi oferă multe alternative pentru petrecerea unei zile libere. Ajungi repede, laşi maşina într-o parcare cu plată şi intri în aquapark pentru a beneficia de tot ceea ce oferă acest complex cu apă termală. Un bazin olimpic plus alte bazine cu apă termală, unele în aer liber şi altele acoperite. Un loc întins pe mai multe hectare care îţi oferă tot ce vrei. Poţi sta în bazine cu apă mică sau poţi merge la bazinul olimpic. Înăuntru este şi un jacuzzi, un tobogan de unde poţi ateriza în apă şi chiar jeturi de apă ce te rotesc în bazin de ai impresia că eşti în mijlocul unui vârtej. Este şi un tobogan exterior cu un alt jet de apă, un bazin cu apă mai călduţă ce are proprietăţi terapeutice şi multe altele. Bazine pentru copii, pentru cei de vârsta a treia, îţi trebuie ceva timp să le încerci pe toate. Chiar şi un lac unde te poţi da cu hidrobicicleta. În rest, iarbă verde, din loc în loc gherete unde poţi găsi îngheţată, sucuri şi bere, balansoare şi mese din lemn, teren de volei şi multe alte lucruri pe care aproape că nu le poţi explora într-o singură zi.

Linişte şi curăţenie
Un loc unde chiar te simţi bine şi unde nu urlă muzica. E linişte, curăţenie şi eşti tratat cu respect şi ai parte de servicii de calitate. Din loc în loc, coşuri unde poţi scăpa de hârtii sau alte lucruri pe care vrei să le arunci. Au şi inscripţii în română. Nu e înghesuială deoarece locul e mare iar oportunităţile sunt multiple. Preţurile sunt în ton cu atmosfera – decente. Muzica nu urlă şi e plin de timişoreni care vin pentru o gură de aer şi de linişte până în Ungaria. Pe drumul de întoarcere mulţi se întreabă de ce nu se poate face şi la noi aşa ceva. Nu le răspunde nimeni însă. S-au obişnuit deja cu acest drum, au ajuns să ştie Ungaria mai bine decât unele părţi din propria ţară. Se simt ca acasă şi sunt trataţi cu respect. Bazinele, jeturile de apă şi curăţenia de acolo le plac timişorenilor şi îi fac de fiecare dată să revină în aceste locuri. Aproape că nu-şi mai pun întrebarea “de ce nu se poate şi la noi aşa ceva?”. S-au obişnuit deja cu drumul, nu e mult de mers, şi continuă să meargă aproape în fiecare weekend pentru a se simţi bine la complexele cu apă termală din… Ungaria…

Comentarii

comentarii