Acasă Actualitate Timiș: Donați jucării pentru copiii din adăpostul unde sunt cazate victimele violenței...

Timiș: Donați jucării pentru copiii din adăpostul unde sunt cazate victimele violenței domestice!

DISTRIBUIȚI

În România sunt înregistrate peste 20.000 de plângeri de loviri sau alte violențe între membri de familiei; 1 din 4 femei fiind gresată fizic sau sexual de partenerul său ori de fostul partener.Acestei realități se adaugă existența unei oferte reduse de servicii de prevenție și sprijin pentru victime.

În județul Timiș există un adăpost pentru victimele violenței domestice, dezvoltat de Federația Caritas din anul 2003. Capacitatea adăpostului este de 12 locuri, victimele violenței domestice putând fi găzduite aici pentru o perioadă de 60 de zile. Anual, în adăpost își găsesc protecția zeci de femei, adesea însoțite de copiii lor. Acest loc reprezintă pentru multe dintre victime o a două șansă la o viață demnă, trăită în siguranță emoțională și fizică.

“În adăpost sunt amenajate spații de joacă, unde copiii pot socializa și își pot face prieteni noi. Uneori, cei mai buni prieteni devin jucăriile, care îi însoțesc și la plecarea din adăpost, alteori jucăriile se detriorează, reducându-se treptat disponibilul nostru de jucării”, ne spune Camelia Labadi, responsabiliul Adăpostului pentru victimele violenței domestice al Federației Caritas.

În perioada 29 octombrie-9 noiembrie, Federația Caritas desfășoară în parteneriat cu Ambasada și Reciproc Cafe – două dintre întreprinderile sociale din Timișoara – o campanie de colectare jocuri, jucării și rechizite școlare pentru beneficiarii mai mici ai adăpostului. Donațiile pot fi realizate în cele două locații partenere, conform programului de activitate al acestora.  Rezultatele campaniei de colectare vor fi anunțate în data de 11 noiembrie 2018.

 

Comentarii

comentarii