Acasă Sănătate Timiș: Peste 2.500 de copii din zonele cu comunități semnificative de cetățeni...

Timiș: Peste 2.500 de copii din zonele cu comunități semnificative de cetățeni de etnie romă au fost vaccinați

1268
DISTRIBUIȚI
Physician prepares a vaccine

Rujeola a ajuns, în Timiș, la cota 1.226. Acesta este numărul de cazuri care au fost confirmate de la startul epidemiei, toamna anului 2016. Decesele din cauza rujeolei au ajuns la 9, numai în Timiș, ultimul copil decedat fiind al unei refugiate din Irak. Instituția Prefectului Timiș împreună cu Direcția de Sănătate Publică și alte instituții desfășoară o campanie de vaccinare și informare în zonele rurale cu rată de vaccinare scăzută, în special în comunitățile de romi. Începând din luna iunie și până în prezent, prin intermediul acestei campanii au fost vaccinați peste 2.500 de copii.

Începând din luna iunie și până în prezent, au fost vaccinați 2.504 copii: 366 copii între 9 și 11 luni, 760 copii între 1 și 4 ani și 1.378 copii între 5 și 9 ani. Campania de vaccinare continuă.

Campania de informare și vaccinare se desfășoară în localităţi cu comunităţi semnificative de cetăţeni de etnie romă şi acoperire vaccinală scăzută: Nădrag, Lugoj – Măguri, Banloc, Cărpiniş, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia, Uivar.

 

 

 

Comentarii

comentarii