Acasă Eveniment Timișenii nu se învață minte. Alte peste 100 de persoane, prinse joi...

Timișenii nu se învață minte. Alte peste 100 de persoane, prinse joi fără mască

382
DISTRIBUIȚI

Joi, 14 octombrie, polițiștii din Timiș, împreună cu polițiștii locali, jandarmii, pompierii și inspectorii de muncă, au continuat să verifice dacă cetățenii respectă măsurile de prevenire a transmiterii COVID-19. La fel ca în fiecare zi a ultimei săptămâni, au fost peste 100 de persoane care au fost prinse fără mască în locurile în care aceasta era obligatorie. Au fost și cazuri de încălcare a „carantinei de noapte”.

Potrivit reprezentanților IPJ Timiș, la activităţile din 14 octombrie au participat 326 de forţe de ordine. Au fost verificate 95 de societăți comerciale și 69 de mijloace de transport de persoane, dintre care 34 de mijloace de transport în comun. Au foste legitimate peste 2.500 de persoane, dintre care 118 au fost și sancționate contravențional. Valoarea totală a amenzilor a fost de 28.250 de lei.

„Dintre acestea 116 sancțiuni în valoare de 27.250 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 2 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Având în vedere incidenta cazurilor Covid-19 raportat la 1000 de locuitori, politistii acționează în continuare pentru ca prevederile instituite sa fie respectate”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii amintesc că, potrivit noilor reglementări instituite, în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/ 1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise. Sunt exceptate persoanele care sunt singure pe stradă și cele care desfășoară activități fizice.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!  Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!”, mai transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii