Acasă Actualitate Timișoara a cumpărat un troleibuz Dac-Rocar, de la Târgu Jiu. A costat...

Timișoara a cumpărat un troleibuz Dac-Rocar, de la Târgu Jiu. A costat 20.000 de lei și ajunge la Muzeul „Corneliu Mikloși”

DISTRIBUIȚI

Unul dintre ultimele troleibuze din țară din seria Dac și Rocar, în stare de funcționare, care se afla în proprietatea societății de transport în comun Transloc Târgu Jiu, a plecat spre Timișoara. troleibuzul va fi restaurat și expus la Muzeul Transportului Public “Corneliu Mikloși”.

„Mai avem în proprietate două troleibuze de acest fel. Unul dintre ele va ajunge în Timișoara, unde există, de asemenea, un muzeul al transporturilor. Suma pe care o s-o încasăm va fi de aproximativ 20.000 de lei. O să păstrăm și noi un mijloc de transport de acest fel, care este în cea mai bună stare, pentru că face parte din istoria municipiului Târgu Jiu și cred că va fi inedit să dispunem de un troleibuz de aceste fel”, a declarat  Mihai Paraschiv, directorul societății de transport în comun Transloc din Târgu Jiu.

Troleibuzele Dac 112 și Dac 117 au fost fabricate de la începutul anilor 90, la București. Au asigurat mobilitatea urbană timișoreană în anii de după Revoluție, însă ele au fost înlocuite de troleibuze second hand din diverse țări europene.

Comentarii

comentarii