Acasă Actualitate Timișoara a devenit capitala națională a cărții. Joi, Bookfest 2022 a fost...

Timișoara a devenit capitala națională a cărții. Joi, Bookfest 2022 a fost inaugurat oficial

DISTRIBUIȚI

Pentru patru zile, Timișoara devine capitala națională a cărții. Salonul de carte Bookfest 2022 Timișoara a fost deschis oficial, joi 31 martie, de la ora 12.00, în prezența publicului, a președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, și a primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Este primul salon de carte Bookfest de după încheierea stării de alertă, iar intrarea publicului este, ca de obicei, gratuită, eveniment finanțat de Primăria Timișoara.

”În această perioadă de doi ani, Guvernul României nu a acordat niciun leu culturii scrise. E o totală indiferență față de acest domeniul, dar sperăm să se schimbe situație, dar de 30 de ani, constatăm de fiecare dată că nu se redresează nimic spre bine, iar guvernul continua să ignore cultura scrisă”, – a atras atenția Mihai Mitrică, coordonatorul și inițiatorul Bookfest, directorul Asociației Editorilor din România.

”Astăzi deschidem Bookfest – un eveniment cultural de anvergură pentru Timișoara. Felicit CCIAT și AER pentru această inițiativă. E o tradiție frumoasă pe care o reluăm după pandemie. De ce finanțăm o asemenea manifestare culturală? Credem cu tărie că literatura, arta reprezintă un motor de dezvoltare în comunitate”, – a fost mesajul primarului Dominic Fritz.

Bookfest 2022 aduce peste 50 de evenimente în patru zile de sărbătoare a cărții la Timișoara, între 31 martie și 3 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri.

Peste 40 dintre cei mai cunoscuți autori vor fi prezenți la Bookfest Timișoara, ediția a IX-a 2022.

Concert al formației timișorene Blazzaj chiar în prima zi de Bookfest Timișoara. Timișorenii vor fi cei mai răsfățați dintre cititorii din România la acest final de lună martie.

Cel puțin 50 de evenimente la care vor participa peste 40 dintre cei mai cunoscuți scriitori din România îi așteaptă pe timișorenii dornici de un eveniment de înaltă ținută culturală.

Dacă vreți să vă întâlniți cu și să luați autografe de la Mircea Cărtărescu, Armand Goșu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Dan Lungu, Radu Paraschivescu, Veronica D. Niculescu, Alexandru Stermin, Cristian Presură, Radu Oltean, Bogdan Munteanu, alături de cei mai cunoscuți autori timișoreni ca Mircea Mihăieș, Smaranda Vultur, Viorel Marineasa, Brândușa Armanca, Robert Șerban, Cristina Chevereșan, Melania Cincea, Daniela Rațiu, Borco Ilin, Radu Pavel Gheo, Claudiu Arieșan sau Dan Negrescu, atunci Bookfest Timișoara este locul unde trebuie să fiți de pe 31 martie și până pe 3 aprilie.

Pe lângă lansările de carte și sesiunile de autografe, vizitatorii de la Bookfest Timișoara vor avea ocazia să asiste și la un concert de jazz, cu bine-cunoscuta trupă timișoreană Blazzaj.

Comentarii

comentarii