Acasă Actualitate Timișoara a primit de la Guvern peste 53 milioane de lei pentru...

Timișoara a primit de la Guvern peste 53 milioane de lei pentru a putea achita facturile la încălzire

227
DISTRIBUIȚI

Guvernul a alocat joi 310 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru mai multe municipii, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Pentru Primăria Capitalei nu au fost alocate sume din cauza întârzierii cu care a venit solicitarea, susține Executivul. Potrivit ministrului Finanțelor Publice, banii au fost alocați către localitățile care au făcut solicitări pentru unitățile de termoficare.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, care este și deputat de Gorj, a arătat că pe lista localităților se află și municipiul Motru, cu suma de 3,8 milioane lei. În schimb, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că abia miercuri seară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări.  Cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor.

Alocarea sumei de 310 milioane lei pe unități administrativ-teritoriale, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației, se va face conform tabelului de mai jos:

Comentarii

comentarii