Acasă Actualitate Timişoara ar putea avea lumină pe străzi. STPT-RATT se va ocupa de...

Timişoara ar putea avea lumină pe străzi. STPT-RATT se va ocupa de iluminatul public, nu şi de cel artistic

1186
DISTRIBUIȚI

Timişoara ar trebui să înceapă să aibă, în sfârşit, lumină pe străzi, după ce apune soarele, pentru că aleşii locali i-au dat un cec în alb liberalului Sorin Supuran, noul manager al STPT-RATT. Totul sa întâmplat în şedinţa de plen a CLT de marţi, unde 19 aleşi au votat pentru, în timp ce independentul Adrian Orza nu era în sală la momentul votului.

Au fost discuţii şi de această dată, pe marginea proiectului, dar nu la fel de încrâncenate ca altădată. Liderul grupului PSD Daniel Idolu a propus un amendament care a fost adoptat, şi care se referea la limitarea RATT de a se ocupa doar de iluminatul public stradal, nu şi de cel artistic. El a lansat şi întrebarea dacă în actuala situaţie grea de la RATT, această regie se va putea ocupa şi de celelalte lucrări conexe – reparaţii, mentenanţă etc. A venit precizarea că RATT stă bine la acest capitol, având “cea mai bună reţea de infrastructură din oraş”, în acest sens.

În final, s-a mai aprobat şi ca minimum 80% din activitatea STPT-RATT să se facă fără subcontractare de servicii spre alte firme, în cazul în care ar apărea probleme ce ar pune-o în incapacitate de activitate.

“Mă bucur că suntem raţionali. (…) vedeţi domnul Idolu, că ne înţelegem, dacă mă urmăriţi?”, a spus în final Nicolae Robu. Daniel Idolu i-a răspuns: “Desigur, aţi văzut că ne înţelegem dacă mă consultaţi?”.

 

Comentarii

comentarii