Acasă Politica Timişoara are viceprimarii propuşi de Nicolae Robu: Dan Diaconu (PNL) şi Farkas...

Timişoara are viceprimarii propuşi de Nicolae Robu: Dan Diaconu (PNL) şi Farkas Imre (UDMR)

DISTRIBUIȚI

constituire-clt-8-820x300Consiliul Local Timişoara s-a constituit, vineri, fără incidente, cei doi viceprimari fiind cei propuşi de primarul Nicolae Robu, respectiv, Dan Diaconu (PNL) şi Farkas Imre (UDMR).
Validarea primarul ales Nicolae Robu va avea loc săptămâna viitoare, după sosirea tuturor documentelor de la Judecătorie.
Cei doi viceprimari au primit 14 voturi de susţinere, de la PNL şi UDMR, în timp ce PSD, PMP şi ALDE l-au vrut pe băsistul Marius Dugulescu (PMP) şi pe Adrian Orza ca viceprimari, dar nu au avut majoritate.

******

În şedinţa de vineri, de constituire a Consiliului Local Timişoara, au avut loc două retrageri din funcţii de aleşi locali ai PSD, respectiv, deputatul Florică Bîrsăşeanu, care voia să fie primar, şi Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
Cei doi au avut motivaţii cel puţin interesante. Abia acum, doctorul Bîrsăşeanu şi-a amintit că este deputat şi că vrea să-şi ducă mandatul până la capăt, în timp ce Craina abia acum a aflat că este în incompatibilitate.
„Conform Legii Sănătăţii este incompatibilitate între funcţia de manager şi cea de consilier local. Am depus o cerere că mă retrag din calitatea de consilier local”, a spus presei Marius Craina, care a ales să rămână la conducerea Spitalului Judeţean, în timp ce Florică Bîrsăşeanu a anunţat: „Voi renunţa la postul de consilier local, rămân la Camera Deputaţilor. Cred că aşa este cel mai corect, să-mi duc la bun sfârşit mandatul de deputat”.
În locul celor doi, vor intra în CLT PSD-iştii Lucian Taropa şi Ioan Szatmari.

***
Se ridică întrebarea: cei doi nu ştiau de la bun început ce jocuri fac? Bîrsăşeanu nu ştia de acum două luni că este deputat? Dr. Craina nu ştia că este incompatibil în virtutea aceleiaşi legi invocate acum? Ba da, ştiau, dar au încercat să manipuleze electoratul, vrăjindu-i pe naivi cu prezenţa lor pe liste, iar eventualii pacienţi să-i voteze.
Mai erau câteva personaje care defilau de mână prin oraş cu Florică Bârsăşteanu, iar acum au luat ţeapă. Florică a pierdut, pleacă la Bucureşti, iar cei care făceau poze cu el, au rămas de căruţă.

CINE ESTE INCORECT?

Acum, mai avem o problemă. Şi Sorin Grindeanu este deputat. Dacă-l ascultăm pe dr. Bârsăşteanu, aflăm că „aşa e mai corect”, adică să-şi continue mandatul de deputat. O fi „incorect” domnul Grindeanu, că nu-şi continuă mandatul în Cameră? Esre încă o dovadă că domnul Bîrsăşteanu nu a fost un candidat serios pentru Primăria Timişoarei şi că nu ştie ce vorbeşte.

Comentarii

comentarii