Acasă Actualitate Timișoara Capitală Europeană a Culturii prezentă la Istanbul. Cursa Circumeuropa trece Bosforul

Timișoara Capitală Europeană a Culturii prezentă la Istanbul. Cursa Circumeuropa trece Bosforul

DISTRIBUIȚI

În cursul serii de sâmbătă, cursa Circumeuropa, prin intermediul căruia un echipaj românesc face înconjurul Europei, pe cale navală, va traversa Bosforul. Cu această ocazie va avea loc un concert special, de trompetă.

Cursa nautică pornită de la Timișoara, pe canalul Bega, prima care a trecut granița dintre România și Serbia, cu un echipaj care va traversa Europa, va trece sâmbătă prim strâmtoarea Bosfor. Echipajul Circumeuropa va traversa astăzi strâmtoarea Bosfor, dar nu oricum, ci prezentând lumii întregi Capitala Culturală printr-un concert al trompetistului Petrică Ionuțescu.

”Sunetele trompetei vor răsuna la porțile Europei și vor împleti magia Banatului cu priveliștile spectaculoase ale Istanbulului. În această seară, de la 19:30, vă invităm să deveniți parte a echipajului urmărind livestreaming-ul transmis la Timișoara. Aventura Circumeuropa o puteți urmări pe pagina oficială de Facebook sau pe canalul de YouTube, afișate în primul comentariu”, a anunțat primăria Timișoara.

În expediție s-a pornit cu barca „Vulpea”, iar călătoria pe mare și Oceanul Atlantic continuă cu velierul „Gaia”.

Această aventură este prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei. În țară va reveni abia la sfârșitul anului.

Timișoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii 2023, este onorată să fie vedeta unui astfel de eveniment incredibil. Le urăm să aibă parte de o călătorie plină de reușite și îi așteptăm cu drag acasă, pe malul Begheiului, la Timișoara.

 

Comentarii

comentarii