Acasă Actualitate Timișoara – capitala europeană a omeniei și solidarității pentru oamenii sărmani

Timișoara – capitala europeană a omeniei și solidarității pentru oamenii sărmani

525
DISTRIBUIȚI

Timișoara nu este numai capitală europeană a culturii, ci și o capitală europeană a omeniei și solidarității pentru oamenii sărmani! Zeci de persoane din comunitate s-au alăturat campaniei inițiate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara intitulată “Tu poți renunța?”.

În cursul zilei de miercuri o parte din hainele groase de iarnă au ajuns la migranții care în aceste zile sunt cazați la Timișoara.

Corina Eva a explicat că Direcția de Asistență Sociala a Municipiului Timișoara prepară, distribuie și servește zilnic prin angajații Cantinei Sociale câte un meniu complet în valoare de 16, 6 lei pentru fiecare migrant.

Prin educatorul Ovidiu Stere prezent zilnic in mijlocul acestor oameni, sunt identificate nevoile și transmise către instituțiile implicate. De asemenea, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigura dezinfecția spațiilor de cazare cât și materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate.

”Donațiile timișorenilor cu suflet mare vor bucura câteva zeci de familii și persoane nevoiașe din orașul nostru. Asistenții sociali distribuie în aceste zile pachetele cu donații”, îndeamnă Corina Eva.

Nu haina îl face pe om, dar îi ține de cald!

Poți să renunți la o pătură veche ori la niște haine groase pe care nu le mai porți tu sau cei dragi ție? O jucărie sau o ciocolată, un papuc sau o hăinuță pot aduce un zâmbet în viața unui copil! Produsele de igienă pot aduce mai aproape de normalitate viața unei familii nevoiașe sau a unui bătrân! Donează-le pentru oamenii sărmani din Timișoara!

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara lansează pentru al doilea an consecutiv, în luna decembrie Campania de donații: “Tu poți renunța?”- o invitație către toți timișorenii cu suflet mare, ca în aceste zile să fim alături de cei aflați în nevoie! Alătură-te și tu demersului nostru de a sprijini persoanele aflate în dificultate din comunitatea noastră, copii și adulți: oameni fără adăpost, migranți, familii nevoiașe, persoane vârstnice singure și fără ajutor.

Timișorenii cu inima mare, care pot și vor să doneze pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălțăminte, haine groase, jucării, alimente, produse de igienă sunt așteptați zilnic între orele 8.00-16.00 pe strada Plavosin nr. 21 (zona Mehala), persoana de contact Corina Eva – 0356/416050

Obiectele vestimentare nu trebuie sa fie noi, însă trebuie să fie curate, iar produsele alimentare și cele de igienă în termen de valabilitate.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara mulțumește în numele fiecărui om care va primi gestul dumneavoastră!

 

Comentarii

comentarii